Cabinet personal

Vaccinări

Astăzi, Republica Moldova și majoritatea statelor din lume utilizează programele de vaccinare ca o platformă de siguranță și securitate a sănătății individuale și publice. În țara noastră, Programul Național de Imunizări garantează accesul gratuit la imunizare pentru toți cetățenii. Ministerul Sănătății încurajează părinții să colaboreze cu medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare. Vaccinarea e cea mai buna metoda de a va proteja copilul de multe boli periculoase. La noi în țară, vaccinurile obligatorii previn maladii ca de exemplu: difteria, tetanosul, tusea convulsive, poliomielita, bolile date de Haemophilus influenza tip b, pneumococ, HPV, hepatita B, rujeola, rubeola, oreionul. De asemenea sunt recomandate vaccinurile antirotaviral, antivaricelic, antihepatita A, antimeningococice si antigripale.

Mai jos este prezentat Calendarul Vaccinărilor obligatorii în RM care sunt asigurate în mod gratuit de stat, prin programare la medicul Dvs de familie.

Vaccinarea anti COVID- 19

În prezent, toți cetățenii, indiferent de categorie și vârstă, sunt eligibili pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinurile anti-COVID-19 sunt oferite gratuit.

Din 18 noiembrie 2021 există posibilitatea imunizării împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de 12 ani și mai mult. Vaccinarea este realizată doar la solicitarea părintelui/tutorelui/reprezentantului legal și cu acordul informat al lor. Pentru imunizarea copiilor este utilizat vaccinul Pfizer -BioNTech/Comirnaty prin administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

Doza booster de vaccin împotriva COVID-19 reprezintă doza administrată persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare.

Pentru orice informații sau programare pentru vaccinare, adresați-vă medicului Dvs de familie.

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
0
  0
  Coșul
  Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon