Cabinet personal

Diagnostic funcțional

Metoda de diagnostic funcțional permite descrierea stării și funcționării diferitor sisteme de organe, cât și determinarea performanței acestora. Aceste metode sunt foarte informative pentru medicul specialist în stabilirea diagnosticului final și sunt de regulă inofensive.

Electrocardiograma (ECG)

Electrocardiograma este o investigatie recomandata pentru a monitoriza inima. Fiecare bataie a inimii se produce ca urmare a unui impuls electric generat de celule specializate de la nivelul inimii. Electrocardiograma – denumita si ECG sau EKG – inregistreaza aceste semnale electrice pe masura ce acestea traverseaza inima. Medicul va studia electrocardiograma pentru a identifica ritmul si modelul de aparitie a batailor inimii pentru a diagnostica diverse boli de inima.

O electrocardiograma poate sa arate:

  • dovezi ale maririi de volum a inimii
  • semne ale unui flux sanguin insuficient la nivelul inimii (boala coronariana)
  • semne ale unor leziuni noi sau vechi ale inimii (infarct de miocard)
  • probleme ale ritmului cardiac (aritmii)
  • modificari ale activitatii electrice, determinate de un dezechilibru electrolitic
  • semne de inflamatie a sacului ce inconjoara inima (pericardita)

Electrocardiograma este un test nedureros, non invaziv si sigur care se efectueaza in cabinetul medical. Nu este nevoie de o pregatire speciala. Totusi, evita sa bei apa rece sau sa practici o activitate fizica imediat inainte de procedura.

Medicul va discuta cu tine rezultatul investigatiei. In general, daca acesta este normal, nu vei avea nevoie de teste suplimentare. Daca electrocardiograma deceleaza ca exista probleme la nivelul inimii, va trebui sa repeti investigatia sau sa efectuezi alte teste, cum ar fi ecocardiografia. Tratamentul va depinde de ceea ce a cauzat simptomele si va fi indicat de catre medic.

Spirografia

Spirografia este o investigaţie prin care este masurată capacitatea de respiraţie a plamanilor. Este primordial de efectuat spirografia, deoarece cu ajutorul acesteia printr-o ședință de doar 10-15 min se determină cantitatea de aer pe care o personă o inspiră și expiră la anumite intervale de timp, dar și volumul maxim de aer pe care îl pot conține plămânii. Această investigație este esențială pentru persoanele care au suferit de COVID-19 pentru a preciza că nu au rămas careva consecințe alarmante pentru sănătate. Această examinare este utilizată în scopul depistării afecțiunilor cronice ale plămânilor și a bronhiilor. Procedura este nedureroasă și inofensivă și nu implică costuri majore

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj