Cabinet personal

Kinetoterapie

Kinetoterapia (kinetologie sau chineziterapie) presupune o serie de proceduri de recuperare medicală și o formă de terapie fizică asistată ce are drept scop restabilirea funcției motrice diminuate sau creșterea rezistenței funcționale în cazul anumitor afecțiuni.Kinetoterapeuții noștri sunt specializați în traumatologie sportivă, ortopedică și în afecțiunile coloanei vertebrale.
În cadrul cabinetului se poate efectua un program de kinetoterapie pentru următoarele afecţiuni:
• afecţiuni ale coloanei vertebrale (discopatii, cifoză, scolioză, lordoză, etc.)
• afecţiuni post-traumatice (entorse, luxaţii, fracturi, rupturi de ligamente, etc.)
• afecţiuni cornice degenerative (spondiloze, coxartroze, gonartroze, etc.)
• afecţiuni inflamatorii (sponidlite, gută, poliartrite, etc.)
• afecţiuni ale sugarului (tal-valg, valgus equin, varus equin, torticolis, paralizii de plex brahial, etc.)
• afecţiuni neurologice (scleroză multiplă, spina bifidă, hipoxii cerebrale, atac vascular cerebral, plegii, paralizii, etc.)
• gimnastică pentru gravide

Orice  proces de recuperare corect se bazeaza pe un plan mixt de terapii și proceduri, coordonat în cadrul clinicii noastre de kinetoterapeut în colaborare cu medici specialiști – ortoped traumatolog, neurolog, reumatolog, fizioterapeut, personalizat în funcție de afecțiune, stadiu, profilul pacientului, și alti factori medicali obiectivi.Dacă sunteti în căutarea unei alternative a chirurgiei, a medicației antialgice, sau în timpul recuperarii post-operatorii, vă recomandăm să vă adresați la o consultație la kinetoterapeut.

O metodă unică în tratarea SCOLIOZEI este Terapia Schroth.
Aceasta este o metodă conservativă de tratament pentru scoliozele idiopatice și a bolii Scheuermann.
Aceasta constă într-o serie de exerciții care vizează elongația trunchiului și corectarea asimetriilor coloanei, cu rezultate vizibile în cazul copiilor, dar și al adulților.
Reprezintă o combinație de stretching, tonifiere și tehnici de respirație speciale folosindu-se de reflexele posturale, care urmarește schimbarea engramei corticale a pacientului cu scolioză și stimularea antrenamentului senzitivo-motor. Impactul funcțional este major prin folosirea acestei tehnici, cu îmbunătățirea semnificativă a semnelor și simptomelor scoliozei.
Programul Schroth se bazează pe evaluarea individuală a pacienților, ședințele de tratament pot dura între 45 și 60 de minute și pot varia ca număr între 16 și 40 pentru însușirea exercițiilor, cu o frecvență de 3 ori/săptămână, timp de cel puțin 6 luni. După această perioadă, continuarea exercițiilor acasă este absolut necesară pentru a menține corpul în poziție simetrică optimă.Specialiștii în terapia Schroth din clinica noastră sunt pregătiți să vă acorde ajutorul în tratamentul scoliozei și nu numai!

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon