Cabinet personal

Tricologie (scalp și păr)
Tricologia este ramura DERMATOLOGIEI, care se preocupă de afecțiunile părului și ale scalpului.

Există o serie de factori care favorizează apariția problemelor cu părul, astfel, la consultația primară cu medicul tricolog este necesară în mod obligatoriu o diagnosticare minuțioasă care să scoată în evidență toate condițiile determinante ale problemei.

Experiența practică vastă a medicilor specialiști de la „SANCOS„  în combinație cu metodele moderne de diagnosticare a părului, permit aprecierea sigură a diagnosticului și a tratamentului restabilirea podoabei capilare și a stării de sănătate a părului și scalpului în cel mai redus termen.

 • Consultația medicului tricolog

De obicei, necesitatea consultației la medicul tricolog apare în cazul în care vă confrutați cu următoarele probleme:

 • Pielea capului uscată sau grasă în exces
 • Diferite afecțiuni ale scalpului la care se referă și mătreața și/sau seboreea
 • Perderea în exces a firelor de păr
 • Păr degradat – casant, lipsit de vitalitate, subțire, cu vîrfuri despicate
 • Psoriazis a părţii piloase a capului

La Clinica ”SANCOS” consultația primară, la necesitate, poate include și diagnosticul computerizat al părului, care  permite elaborarea ulterioară a unui program individualizat de tratament și alegerea unei terapii corespunzătoare. Diagnosticul computerizat ajută medicul să analizeze în profunzime problema pacientului, cît și să aleagă un curs de proceduri și preparate pentru efectuarea tratamentului în cadrul Clinicii și recomnadări pentru modul de îngrijire acasă.

 • Diagnosticul computerizat al părului

Diagnosticul computerizat al părului și scalpului, sau TRICOSCOPIA, este o metodă inovativă, implementată cu succes în cadrul Clinicii ”SANCOS„ , care oferă rezultate exacte legate de repartizarea părului pe scalp, reieșind  din calculația pe un centimetru patrat, permite măsurarea diametrului firului de păr, aprecierea stării generale a părului și a raportului dintre firele subțiri, groase și medii după diametru,  cît și calcularea numărului și determinarea stării foliculilor părului.

În cadrul procesului de tricoscopie, medicul efectuează un micro-videodiagnostic prin intermediul unei camere de luat vederi speciale, care simultan mărește imaginea preluată pînă la 40 de ori, fapt ce permite aprecierea obiectivă a evidențierii vaselor sanguine, prezența sau absența iritațiilor sau oricăror forme de modificări ale țesutului epidermic, aprecirea procentului de fire de păr în creștere și cădere. Rezultatele obținute, permit compararea cu limitele normale pentru tipul respectiv de păr, determinarea abaterilor, cauzelor apariției acestor schimbări în organism și prescrierea tratamentului corespunzător. 

Rezultatele tuturor procedurilor de diagnostic obținute în urma investigațiilor în cadrul Clinicii ”SANCOS” sunt stocate în format electronic și utilizate pentru studierea dinamicii pe parcursul întregului curs de tratament. Este un fapt foarte important, deoarece schimbările pozitive în procesul de creștere a părului sunt greu de apreciat cu ochiul liber, iar datele electronice reprezintă un indicator obiectiv în dinamica tratamentului și ameliorării stării de sănătate a pacientului.

RESTABILIREA PĂRULUI DEGRADAT

La finalizarea consultului, după aprecierea factorilor ce cauzează problemele părului și/sau scalpului și stabilirea diagnosticului, medicul tricolog va prescrie un curs de tratament individualizat, cu implementarea următoarelor variante de soluționare a problemei:

 • Efectuarea unui curs de terapie orientat spre restabilirea densității creșterii părului și îmbunătățirii calității scalpului.
 • Selectarea minuțioasă a produselor de îngrijire a părului la domiciliu și a procedurilor de îngrijire în cadrul Clinicii.
 • Întocmirea recomandărilor și prescrierea preparatelor medicamentoase necesare pentru tratament.

Procedurile de înaltă performanță și metodele orientate spre tratamentul părului și scalpului, puse la dispoziția DVS de către medicul tricolog al Clinicii ”SANCOS”:

 • Plasmolifting-ul – are efecte spectaculoase și în stimularea locală a creşterii părului, prevenirea căderii şi îmbunătăţirea structurii tulpinii acestuia. Ca rezultat, părul devine mai strălucitor, mai elastic şi mai des, iar vârfurile despicate nu mai reprezintă o problemă!
  Ca rezultat al acţiunii plasmei, se îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi metabolismul celular, creşte imunitatea locală a pielii capului, este inhibată flora patogenă, are loc hrănirea activă a rădăcinii părului.
  Plasmolifting-ul permite pacienţilor să recapete strălucirea, densitatea, frumuseţea şi sănătatea firească a părului. În funcţie de nosologie, poate fi indicată o cură de tratament din 4-8 proceduri la un interval de 10-12 zile. Primele rezultate ale procedurii sunt observate la 5-6 zile după prima şedinţă.
  Indicaţii pentru aplicarea metodei Plasmolifting în tricologie:
  Păr subţire, fragil şi despicat.
  • Seboree (mătreaţă).
  • Căderea părului (alopecie în focar, difuză, androgenă).
  • Reducerea desimii şi calităţii părului.

Mezoterapia se bazează pe injectarea intradermică profundă la nivelul scalpului de cocktailuri de regenerare şi stimulare a creşterii şi refacerii rădăcinii firului de păr, stimulând totodată microcirculaţia scalpului. În funcţie de motivul căderii părului şi de sexul pacientului, sunt folosite substanţe care produc vasodilataţie la nivelul foliculilor piloşi, care hrănesc firul de păr sau care blochează activitatea.

După un test care arată ce anume lipseşte din compoziţia firului de păr, se aleg fiolele ce urmează a fi injectate pentru a stimula foliculii din scalp. Tratamentul nu este dureros, iar procedurile sunt efectuate de medici dermatologi cu o vastă experienţă.

Deja după cîteva zile de tratament, pacientul va observa o serie de îmbunătățiri vizibile:

 • Reducerea semnificativă a căderii părului
 • Consolidarea foliculilor părului
 • Normalizarea activității glandelor sebacee
 • Dispariția mătreții, uscăciunii și pruritului
 • Reducerea despicării firelor de păr și fragilității părului
 • Recăpătarea elesticității, strălucirii și densității părului.

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon