Cabinet personal

Otoplastia

Încă din copilărie ați auzit, poate, remarci mai mult sau mai puțin răutăcioase legate de urechile clăpăuge. De câțiva ani și copilul dumneavoastră are, foarte probabil, parte de același tratament din partea celorlalți. Otoplastia vă poate ajuta pe amândoi! Otoplastia este intervenția chirurgicală care are drept scop micșorarea distanței dintre pavilionul auricular și cap, îndreptarea, reducerea mărimii și modelarea urechilor. Nu lăsați să treacă și mai mult timp și programați-vă pentru operație!

Când este optim să se realizeze otoplastia?

La copii, operația este recomandat să se facă după vârsta de 4-5 ani, înainte de a conștientiza imaginea de sine, când are un grad de cooperare rezonabil.

Candidații adulți la operație este necesar să fie într-o stare de sănătate în general bună, să fie de preferință nefumători și să aibă o atitudine pozitivă și așteptări realiste.

În ce constă procedura?

Operația de otoplastie durează aproximativ 1 oră.
Va fi nevoie de anestezie locală sau sedare, în special în cazul copiilor.
Nu veți avea nevoie de spitalizare peste noapte, însă în cazul copiilor este benefic să rămână o noapte sub supraveghere medicală. Pentru simetrie, operația este nevoie să se realizeze la ambele urechi în majoritatea cazurilor. La finalul intervenției chirurgicale vi se aplica un bandaj compresiv elastic pe care va fi nevoie să îl purtați permanent mai multe zile, după care numai noaptea pentru a susține procesul de vindecare.

Cât durează recuperarea?

Vă puteți relua activitatea la 2-3 zile de la otoplastie. Este de preferat însă, să evitați o vreme efortul fizic excesiv. Copiii se pot întoarce în colectivitate după o săptămână, însă în prima luna este important să fie urmăriți cu atenție. Timp de 6 săptămâni de la operație este necesar să vă protejați urechile de temperaturile extreme și să evitați dormitul pe lateral, sprijinindu-vă pe ureche.

Care sunt riscurile operației?

Complicațiile sunt cele comune oricărei operații (sângerare, hematom, infecții etc.), în plus poate apărea risc de asimetrie, neregularități la nivelul pielii, schimbări ale senzației la nivelul pielii. Vă voi da toate detaliile necesare în cadrul consultației, înainte de a lua decizia operației.

Rețineți!

Otoplastia nu influențează funcția auditivă.

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon