Cabinet personal

Operații plastice combinate

Deseori, pacienții solicită corecția mai multor regiuni ale corpului într-o singură operație. Cele mai multe solicitări de acest gen vin din partea pacienților, care au avut o pierdere masivă a masei corporale.

Avantaje: Operațiile combinate reduc etapele chirurgicale și rezolvă mai multe probleme într-o singură operație. Costul tratamentului este mai redus având în vedere numărul mai mic de anestezii generale, cel al investigațiilor preoperatorii și timpul total de spitalizare.

În perioada preoperatorie, pacienții sunt investigați foarte minuțios. Doar o  stare de sănătate bună permite efectuarea operațiilor combinate, fără un risc sporit de complicații. Etapele operației și variantele alternative sunt discutate cu pacientul. Cu două săptămâni înainte de operație se întrerupe administrarea medicamentelor, care măresc sângerarea excesivă, îndeosebi a aspirinei și preparatelor antiinflamatorii. Toți pacienții fumători trebuie să întrerupă fumatul cu doua săptămâni înainte de operație.

Există diferite combinații ale operațiilor plastice estetice, în funcție de regiunile corpului uman. Cea mai frecventă operație la față este liftingul facial și blefaroplastia. Dacă ne referim la regiunea corpului, cea mai solicitată este abdomenoplastia și lipoaspirația cu suturarea  diastazei linie albe (suturarea muschilor drepți abdominali).  În unele cazuri abdomenoplastia este combinată cu hernioplastia (hernia ombelicală, a liniei albe sau postoperatorii). Augmentația mamară poate fi combinată cu operația de mastopexie (de ridicare a sânilor). În regiunea extremităților poate fi combinat liftingul coapselor și lipoaspirația, iar uneori și brahioplastia.

Unele operații combinate pot fi realizate consecutiv, astfel durata operației se mărește. În cazurile când operația prevede corecția diferitor regiuni ale corpului este preferabil ca să fie implicate două echipe chirurgicale. În așa caz durata operației este estențial mai scurtă, iar riscurile chirurgicale se reduc.

Pentru asemenea operații este important ca echipa chirurgicală să aibă o calificare înaltă, iar clinică să fie dotată cu echipament modern.

Respectarea principiilor de investigare și pregătire preoperatorie desigur, și, efectuarea perfectă a tehnicilor operatorii permit ca operațiile combinate să fie sigure și să rezolve diverse probleme estetice și de sănătate*.

*Conţu Gh. Combined operations in body contur surgery. The 14th International Congress of the International Confederation for plastic, reconstructive and Aesthetic Surgery, Berlin, Germany – June 26-30, 2007

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
0
  0
  Coșul
  Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon