Cabinet personal

Chirurgia post bariatrică

Dacă ați ales să vă faceți o intervenție de micșorare de stomac (gastric sleeve, by-pass gastric), probabil ați slăbit zeci de kilograme în primele luni, însă acest lucru nu înseamnă că aveți deja o imagine corporală armonioasă. Excesul enorm de piele cântărește greu, sânii sunt lăsați, pielea vă este mai puțin elastică după ce a fost foarte întinsă o lungă perioadă de timp – toate acestea vă pot crea mari probleme psihologice și de imagine. Unica soluție pentru îndepărtarea acestor falduri de piele și grăsime este chirurgia postbariatrică.

Când se poate începe corecția postbariatrică?

După 12 luni. După ce ați slăbit atât cât era necesar, urmează perioada de stabilizare a greutății și de echilibrare a carențelor nutriționale inerente, care apar după intervenția bariatrică.

Care zone au cea mai mare nevoie de operație după pierderea masivă în greutate?

Abdomenul, coapsele, fesele, sânii, fața, brațele sunt regiuni implicate în deformații. În cadrul consultației, medicul face evaluarea întregului corp și decide ce zone este potrivit să fie operate.

Practic, o astfel de corecție chirurgicală poate combina în diverse variații următoarele intervenții: abdominoplastia, brahioplastia, liftingul de coapse, pexia și augmentarea mamară. Mai rare sunt cazurile când corecțiile pot fi realizate într-o singură etapă și mai frecvente sunt operațiile etapizate pentru a avea o recuperare mai ușoară și pentru a diminua riscurile asociate cu o intervenție atât de amplă.

Pregătirea pre-operatorie

Este nevoie să vă lăsați de fumat cu o lună înainte și să nu mai fumați în următoarele două luni după operație. Fumatul îngreunează vindecarea și poate genera complicații. Evitați să luați aspirină, medicamente antiinflamatorii și plante care pot cauza sângerare. Anticoncepționalele trebuie oprite cu 4-6 săptămâni înainte de operație deoarece cresc riscul de formare a cheagurilor de sânge. Operația nu se efectuează în perioada ciclului menstrual.

Cum decurge recuperarea?

Spitalizarea este de aproximativ 3 zile, în funcție de zonele operate. Durata de recuperare depinde de mărimea operației. Timp de 3-5 zile veți lua tratament cu analgezice și antibiotice. Veți purta un corset elastic minimum 4-6 săptămâni pentru a favoriza așezarea pielii. Firele de sutură se resorb (dacă se utilizează fire resorbabile) sau se extrag la 14 zile după operație. Vă va fi necesar un concediu medical de 14 zile. Efortul fizic va fi de evitat în primele 2 luni, după care îl veți relua treptat. Cicatricile postoperatorii se vor estompa în următorul an – maximum doi ani de la intervenție.

Ce rezultate sunt de așteptat?
Spectaculoase!

După ce perioada critică post operatorie trece și dispare inflamația, vă veți lua „în posesie” noul corp suplu – va fi nevoie să vă obișnuiți cu noua dumneavoastră imagine corporală. Vă va crește stima față de sine și zilele grele vor fi date uitării. Marile beneficii ale operațiilor postbariatrice sunt satisfacția de rezultatul obținut, reintegrarea socială, restabilirea sexualității și a modului activ de viață. Cu siguranță aceste operații constituie un eveniment deosebit în viața acestor pacienți și pot provoca o mare schimbare pozitivă.   În final, scopul tuturor acestor eforturi este redarea încrederii în sine, astfel încât pacientul să ajungă să se simtă bine din nou, şi să aibă o bucurie de a trăi frumos şi sănătos!

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon