Cabinet personal

Alergolog-imunolog

Alergiile alimentare, medicamentoase sau de la înțepături de insecte, rinita alergică, conjunctivita alergică, eczemele, dermatitele de contact, astmul bonșic și anafilaxia, toate acestea reprezintă afecțiuni de care se ocupă specialistul alergolog.

Alergologia este o specialitate care se încadrează în domeniul imunologiei clinice și se ocupă de diagnosticul și tratamentul bolilor alergice, cauzate de o anume disfuncție a sistemului imun.

În cazul manifestărilor alergice este lesne de menționat că acestea pot include conexiuni și cu alte specializări medicale cum ar fi dermatologia, ORL, reumatologia. Sancos îți oferă posibilitatea consulturilor interdisciplinare pentru a obține un tablou clinic cât mai amplu și un tratament adecvat. Afecţiunile alergice pot necesita pe lângă măsuri profilactice şi  tratamente antialergice, antiinflamatoare sau imunomodulatore, sistemice şi/sau topice.

Chiar dacă este un domeniu medical îngust, afecțiunile alergologice au devenit în ultimii ani o problemă de sănătate publică, peste 30% din populația lumii suferind de diverse manifestări alergice. Simptomele alergiei au devenit tot mai accentuate și persistente, debutând tot mai devreme, chiar de la vârsta sugarului. Factorii de risc ai acestor boli sunt în primul rând genetici,  dar să nu uităm și de cei externi, care în ultima perioadă își lasă tot mai accentuat amprenta: poluarea, stresul, fumatul, modificările de climă sau folosirea abuzivă a conservanţilor şi coloranţilor alimentari. Este esenţial să discutați în cadrul consultului cu medicul specialist toate detaliile pentru a putea determina cât mai sigur factorul  declanşator, ulterior să încercaţi, pe cât posibil, să îl evitaţi, indiferent dacă e vorba de un anumit medicament, aliment, material sau substanţă chimică.

Deseori, cauzele alergiilor sunt dificil de diagnosticat doar în baza simptomaticii, astfel, sunt esențiale diverse teste alergologice cutanate, pe care medicul specialist le utilizează pentru stabilirea unui diagnostic corect și a unui tratament corespunzător.

Nu ezitați să vă adresați la medicul alergolog cât mai curând de la debutul simptomelor, pentru că deseori aceste boli pot degenera în alte afecțiuni mai grave.

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon