Cabinet personal

Ablație endovenoasă cu laser

Coagularea cu laser

Folosirea laserului în tratarea varicelui a primit denumirea de coagularea intravenoasă (EVLC, endovenous laser coagulation). La momentul actual flebologie cu laser reprezintă o alternativă minunată pentru metodele tradiţionale de tratament chirurgical al varicelui. Esenţa acestei metode constă în presiunea termică a laserului asupra peretelui vasului. În rezultatul acestei influenţe are loc inflamaţia aseptică a peretelui vasului, în rezultatul căruia secţiunea se cicatrizează repede. Metoda terapiei cu laser se deosebeşte printr-o siguranţă înaltă şi cu traumatizarea minimală a pacientului. Fibra optică cu laser se introduce în venă sub controlul ecografiei Doppler. Transmiterea radiaţiei se realizează prin conductorul de lumină. După aplicarea terapiei cu laser, de obicei, pe picioare se îmbracă un ciorapi tricotaţi de compresie. Aplicarea bandajului permite strângerea venelor, astfel pereţii lor se obliterează într-un timp mai redus. Totodată, nu este necesară aplicarea vreunei suturi. Zona prin care a fost introdus fibra optică cu laser se închide cu o bandă specială.

Avantajele metodei cu laser

– Nu necesită tăierea ţesutului. Se efectuează anestezia locală cu novocaină, cu un ac special se face o înţepătura în venă, prin care fibra optică se introduce în lumenul venei varicoase.
– Senzaţiile de durere sunt reduse la minim, pacientul are doar senzaţia de înţepătura în anestezie, despre care-i va vorbi din timp medicul.
– Coagularea cu laser poate fi executată în cadrul aceleaşi proceduri la ambele picioare, toleranţă la procedura este bună.
– Imediat după procedura pacientul poate pleca acasă. Capacitatea de lucru nu este perturbată, se recomandă doar respectarea condiţiei de a purta ciorapi de compresie.
– Un rezultat estetic excelent. După tratamentul cu laser piele nu rămân, exceptând rarele cazuri, un fragment de piele întunecată, care dispare după 2-3 luni.
– Laserul permite înlăturarea totală a materialului patologic venos fără intervenţie chirurgicală. Este eficient în scleroterapie pentru tratamentul ulcerelor trofice venoase.

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon