Cabinet personal

20.03.2014

Lipoaspiratia – solutia pentru un corp perfect!

 

Ne obsedeaza ideea unui corp armonios si foarte putine sunt femeile care se resemneaza cu adevarat in fata excesului de greutate. Increderea in sine este o conditie esentiala pentru sanatatea si reusita noastra in viata! Daca dietele sau exercitiile fizice nu au ajutat in obtinerea siluetei mult visate, lipoaspiratia este solutia prin intermediul careia sepoate scapa de excesul de grasimea nedorita, acum și la SANCOS! Desi nu este o metoda de slabit, aceasta procedura ajuta la conturarea  anumitor  parti ale corpului precum abdomen, coapse, solduri sau brate.

Lipoaspiratia este o metoda de indepartare a depozitelor adipoase din zone care sunt genetic programate ca fiind greu de redus (coapse, fese, solduri, abdomen – pentru femei; abdomen, solduri – pentru barbati). De mentionat ca lipoaspiratia nu este o metoda de slabit, ci doar de conturare a corpului, de sculptura a corpului si este o excelenta metoda de stimulare a vointei pentru a obtine dimensiunile dorite.
Acest tip de operatie care se practica din perioada anilor 80, fiind considerata in SUA cea mai populara interventie de chirurgie estetica, este implementată cu succes de către chirurgii plasticieni ai Clinicii SANCOS, și vă ofera o posibilitate unică de a vă apropia de perfecțiune!

Detalii despre acest tip de intervenție le oferă chirurgul plastician al CME SANCOS, Oleg CONȚU în materialul video ce urmează.

 

 

 

Lipoaspiratia este procedura prin care se indeparteaza o cantitate de grasime aflata in exces intr-o anumita portiune a corpului si care nu poate fi indepartata prin dieta si/sau activitati fizice.

Aceasta interventie consta in introducerea unor mari cantitati de solutie anestezica diluata in tesutul adipos (intumescenta) urmata de aspirarea ei impreuna cu celulele adipoase. Astfel scade sangerarea si scad riscurile anestezice. Dupa intumescenta, grasimea este extrasa cu ajutorul unor canule de diferite diametre si lungimi.

Anestezia folosita este locala pentru arii mai mici sau poate fi potentata intravenous, pacientul dormind in timpul operatiei. Pre si postoperator se foloseste radiofrecventa unipolara pentru stimularea contractiei cutanate.

Interventia poate dura de la 1 ora pana la 3 ore, in functie de numarul de zone ce trebuie tratate, durata depinzand mai putin de cantitatea de grasime extrasa.

Cantitatea de grasime extrasa in medie poate ajunge pina la 3-4 litri. Daca se depasesc 3 litri cresc riscurile interventiei.

Postoperator veti purta un corset compresiv o luna, zi de zi, chiar si noaptea in primele 3 zile.

Este preferabil sa ramaneti in clinica primele 24 de ore, dupa care puteti pleca acasa insotit/a de cineva.

Celulita

Lipoaspiratia nu amelioreaza aspectul de celulita si nici vergeturile, dar nici nu le va accentua. Celulita este legata de straturile superficiale adipoase si nu de cele profunde la nivelul carora actioneaza procedura de lipoaspiratie.

Lipoaspiratia versus abdominoplastie

Sunteti un bun candidat pentru lipoaspiratie daca aveti o piele elastica, lipsita de vergeturi si cu un tonus bun.

Daca aveti exces tegumentar, elasticitate cutanata redusa, aparuta mai ales dupa sarcina, trebuie sa luati in considerare o abdominoplastie.

Candidatul ideal pentru lipoaspiratie

Este apropiat de greutatea ideala

Doreste indepartarea unor zone specifice care prin dieta si/sau activitati fizice nu pot fi reduse

Greutatea este stabila in ultimele 6 luni

Tonusul si elasticitatea pielii este buna

Nu prezinta piele cazuta sau sort abdominal

Nu prezinta vergeturi marcate

Are asteptari realiste

Este stabil emotional

Intelege riscurile interventiei

Chiar daca nu indepliniti toate aceste conditii nu inseamna ca nu puteti face o lipoaspiratie, doar ca rezutatele nu sunt intotdeauna perfecte.

Lipoaspiratia nu este o metoda prin care se trateaza obezitatea, ci o metoda de modelare a excesului de grasime din anumite zone. De aceea se mai numeste si liposculptura.

Recuperarea postoperatorie

Durerea este nesemnificativa; se pot administra antialgice 7-14 zile.

Edemul persista timp de 1-2 luni.

Echimozele (vanataile) apar rareori si dureaza pana la 7 de zile; se trateaza cu gel cu arnica.

Hipoestezia (amorteala) pe zona operata dureaza 1-2 luni.

Pansamentele sunt schimbate la 24 de ore, apoi la 3 zile.

Corsetul compresiv se pastreaza zi si noapte minim 7 zile, apoi va fi purtat ziua timp de o luna. El ajuta la o cicatrizare frumoasa a tesutului operat.

Reluarea activitatii se face la o saptamana postoperator.

Exercitile fizice pot fi reluate la 2-4 saptamani postoperator.

Rezulatul final se obtine la 2 luni postoperator.

Cicatricile

Pentru fiecare zona liposuctionata, cicatricile postoperatorii sunt foarte mici, sub 1 cm, si sunt putin vizibile deoarece sunt plasate de obicei in pliuri cutanate sau pe vechi cicatrici, ori sunt ascunse in pilozitatea pubiana sau ombilic.

Pentru o buna cicatrizare evitati expunerea la razele solare, folositi cremele recomandate de catre noi.

 

Lipoaspiratia este o tehnica excelenta de remodelare a conturului corpului, cu rezultate foarte bune. 

Este o metoda care se dovedeste a fi plina de succes si foarte populara. Ea permite barbatilor si femeilor sa îsi îmbunatateasca forma corpului, printr-un procedeu simplu si sigur. 

Ea poate fi folosita in combinatie cu alte tehnici chirurgicale, pentru a le îmbunatati efectul.

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon