Cabinet personal

19.03.2014

Bandajarea Neuro Musculara – o metodă revoluționară de tratament în domeniul recuperărilor fizice

 

Mişcarea este esențială pentru viaţa şi este un factor important în menținerea sănătății. Din  nefericire însă,  problemele specifice epocii în care trăim cum ar fi sedentarismul, alimentația incorectă, neatenţia, lipsa de timp, emoţiile, hipodinamia şi multe altele  ne pun în pericol sănătatea, iar deseori tratamentul medicamentos nu mai are randament și suntem nevoiți sa căutam metode alternative de restabilire a echilibrului atăt fizic cît și interior. Astazi vom vorbi anume despre o astfel de metodă, relativ nouă în domeniul recuperărilor fizice. Vă invitam să descoperiți beneficiile Conceptului Medical de Bandajare Neuromusculară (Medical Tapining Concept)


Conceptul Medical de Bandajare Neuromusculară este o metoda de tratament utilizată cu succes de către specialiștii în fizioterapie, kinetoterapie, ortopedie, recuperare medicală, medicină sportivă, etc., de peste 15 ani în majoritatea țărilor din Europa și nu numai. Suntem mîndri de faptul că și în cadrul clinicii”SANCOS” acest tip de tratament a devenit de curînd aplicat în practică de specialistul GRIGOR Ion.

Conceptul Medical Taping are la origine metoda Kinesio Taping care îşi are bazele în Japonia si Coreea încă din anii 1970. În acea perioadă, metodele de bandajare elastică au fost dezvoltate pe baza științei mișcării (Kinesiologia) și a activității mușchilor, fiindcă ambele – mișcarea și activitatea musculară sunt esențiale în menținerea și restabilirea sănătății. Conceptul din spatele acestei teorii spune că mușchii contribuie atît la mișcarea corpului, cît și la buna circulație a sîngelui, sistemului limfatic, reglarea temperaturii corpului, etc. Atunci cînd mușchii sunt tratați cu o bandă elastică specifică, aceasta va activa procesul de vindecare a organismului. Elasticitatea benzii aplicate este asemănătoare cu elasticitatea pielii, ceea ce permite crearea un efect de “lifting” sau “ridicare” în stratul epidermei. Datorită acestui efect, se crează mai mult spațiu în zona subcutanată, unde sunt localizați diferiți receptori, vase sangvine și limfatice. Efectul de “lifting” al benzii pe piele îmbunătățește circulația sangvină subcutanată și drenajul limfatic. Astfel, se stimuleaza deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat între bandă și piele, permite mișcarea fiziologică, activîndu-se procesul de autovindecare a organismului. Cu alte cuvinte, banda elastica Cure Tape® facilitează exact aceleași procese pe care le-ar facilita și organismul în condiții optime.

   

Odată cu dezvoltarea acestei metode, s-a dovedit că această bandă poate fi aplicată pe zone diverse ale corpului, nu doar pe mușchi.

Astăzi, nenumarate grupuri de profesioniști din întreaga lume folosesc această metodă, împreună cu banda Cure Tape, pentru tratarea pacientilor. Pentru mulți specialiști, aceasta metodă a devenit esențială în practica lor de zi cu zi  permițînd  tratarea mai multor tipuri de afecţiuni precum: luxaţii, entorse, fracturi, scolioze, cifoze, picior plat, spondeloze, coxartroze, nevralgii şi nevrite, hemipareze, parapareze, hemiplegii, etc. și a unui spectru larg de pacienti: copii/ bebeluşi, sportivi, vârstnici, adulţi, pacienţi în perioada de recuperare/ postoperatorie/ posttraumatică.

De curînd, toţi cei ce trec pragul ”SANCOS” pot beneficia de acest nou tratament – bandajare neuromusculară și în cadrul clinicii noastre! Sunteți bineveniți!

 

 

 2508831 orig

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon