Cabinet personal

20.02.2023

Dintre miile de invenții întâmplătoare, una care iese cu adevărat în evidență es

Dintre miile de invenții întâmplătoare, una care iese cu adevărat în evidență este cea a psihologului și psihiatrului german Hans Berger, omul care a inventat electroencefalograma (EEG) în timp ce studia un domeniu destul de controversat și anume telepatia.

Totul s-a conturat pe 6 iulie 1924, când a înregistrat oscilațiile din creierul unui băiat de 17 ani. Pentru realizare, Berger a folosit inițial fire de argint introduse sub scalp, prin incizii efectuate pe frunte și la ceafă.

Astăzi, electroencefalograma (EEG) reprezintă o metodă importantă de evaluare a activității cerebrale, complet neinvazivă și nedureroasă. EEG este efectuată de către medicul neurolog pentru a obține informații cu privire la funcționarea creierului, cu scopul de a diagnostica și investiga multiple patologii neurologice.

Accidentări și leziuni în zona capului, encefalopatie, tulburări ale somnului, accident vascular cerebral (AVC), amorțeală a membrelor, sunt doar câteva dintre condițiile medicale în cadrul cărora doctorul poate indica efectuarea unei electroencefalograme. Pe lângă electroencefalogramă, recomandăm efectuarea unui set de analize și investigații de rutină, care vor ajuta medicul specialist să aibă parte de un tablou complet al stării Dvs de sănătate.

Vă așteptăm la Clinica Sancos! La noi puteți realiza Electroencefalograma, dar și întregul set de analize necesare. Nu este nevoie de pregătire în prealabil, iar ulterior, înregistrarea digitală și rezultatele investigațiilor vor fi examinate de către medicul neurolog pentru indicații și tratament personalizat.

Pentru a vă programa, apelați la numerele de telefon:
📞+373 (22) 909 909
📞 +373 (22) 909 908
🏥bd. Moscova 16

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon