Cabinet personal

14.11.2022

Ziua mondială a Diabetului Zaharat este marcată anual la data de 14 noiembrie. A

Ziua mondială a Diabetului Zaharat este marcată anual la data de 14 noiembrie. Această zi a apărut la inițiativa Federației de Diabet cu sprijinul OMS, ca răspuns la preocupările majore privind DZ, a necesității de conștientizare a acestei boli percepută ca o amenițare pentru sănătatea populației la nivel global.
“Acces la îngrijiea Diabetului. Dacă nu acum, atunci când?” Este genericul Zilei Mondiale a Diabetului în anul 2022.
Cu acest prilej, cu scopul de a spori gradul de conștientizare asupra efecțiunii cu care milioane de oameni trăiesc, dar nu au acces la educație, îngrijire și monitorizare pe termen lung, CME SANCOS a organizat un screening gratuit pentru pacienții și vizitatorii clinicii cu efectuarea unui test rapid la glicemie. Totodată au fost repartizate tuturor doritorilor pliante informative despre principiile alimentației sănătoase în Diabet Zaharat, recomadări cu privire la regimul alimentar, precum și lista produselor alimentare echivalente cu 100 Kcal, conform PCN “Diabetul Zaharat”.
O alimentație sănătoasă, activitate fizică regulată, menținerea unei greutăți corporale normale și evitarea consumului de tutun sunt modalități de prevenire a DZ, pot fi evitate sau amânate consecințele acestuia prin efectuarea unui screening regulat, inclusiv tratament impotriva complicațiilor.
Aveți grijă de sănătatea DVS.

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
0
  0
  Coșul
  Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon