Cabinet personal

02.04.2019

23-29 aprilie – Săptămâna Europeană a Imunizării

23-29 aprilie – Săptămâna Europeană a Imunizării

23-29 aprilie – Săptămâna Europeană a Imunizării

În perioada 23-29 aprilie 2019 se va desfășura Săptămâna Europeană a Imunizării. Acest eveniment este sărbătorit anual, în ultima săptămână a lunii aprilie. Săptămâna Europeană a Imunizării este inițiată de Biroul European al Organizației Mondiale a Sănătății, sub egida Organizației Națiunilor Unite.

Scopul Săptămânii Europene a Imunizării este de a crește gradul de conștientizare a importanței cruciale a vaccinării în rândul diferitelor straturi ale populației.

Conform datelor OMS, până la trei milioane de decese în urma unor boli precum difteria, rujeola, tetanosul și tusea convulsivă sunt prevenite în fiecare an prin vaccinare. Imunizarea a scăpat omenirea de variolă și a redus cu 99% incidența poliomielitei paralitice. Incidența rujeolei, rubeolei, tetanosului și difteriei a fost, de asemenea, semnificativ redusă. Vaccinarea previne răspândirea tuberculozei la copii, precum și o serie de alte infecții.

Persoanele vaccinate sunt mai bine protejate de complicațiile grave asociate proceselor dureroase care au loc în organism. De exemplu, vaccinarea împotriva hepatitei B reduce riscul de îmbolnăvire cu 95%, dar în același timp scade perspectiva dezvoltării cancerului hepatic asociat cu hepatita. Vaccinarea împotriva papilomavirusului uman reduce cu 90% probabilitatea unui cancer de col uterin.

În 2019 săptămâna imunizării se desfășoară în Europa sub sloganul „Preveniți. Protejați. Imunizați”.

În cadrul evenimentului o atenție deosebită va fi acordată „eroilor imunizării”. Acestea sunt persoanele care contribuie la salvarea vieților oamenilor prin vaccinuri. Vorbim despre oamenii de știință care creează vaccinuri eficiente și sigure. Vorbim și despre politicienii care asigură echitatea accesului fiecărui copil la vaccinuri. Eroii imunizării includ și lucrătorii din domeniul sănătății, care vaccinează oamenii. Tot printre acești eroi se numără și părinții care se ocupă de vaccinarea copiilor lor, precum și oamenii obișnuiți care răspândesc informații reale despre imunizare.

Fiecare persoană, indiferent de vârstă, trebuie să aibă acces la vaccinuri și informații fiabile despre acestea.

La clinica SANCOS o atenție deosebită este acordată în mod constant problemelor ce țin de imunizare. Protecția organismului, dobândită în procesul de vaccinare, are un efect pozitiv asupra multor procese vitale. Anume vaccinarea este considerată una dintre cele mai eficiente și mai economice măsuri de salvare a vieților omenești.

 

Programează-te pentru o consultație la Clinica Sancos, la numărul de telefon +373 (22) 909 909

Sancos – sănătatea și frumusețea nu au preț. Aveți încredere în cei mai buni! 

 

02.04.2019

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
0
  0
  Coșul
  Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
   Calculate Shipping
   Apply Coupon