Cabinet personal

09.06.2023

1 din două femei au cel puțin o dată în viață infecții urinară. De cele mai mult

1 din două femei au cel puțin o dată în viață infecții urinară. De cele mai multe ori, acestea sunt de natură bacteriană, fiind provocată de E.coli.

În funcție de zona afectată, infecțiile urinare pot fi de mai multe feluri.

👉Pielonefrita este caracterizată ca fiind o inflamație la nivelul rinichilor ce favorizează transmiterea bacteriei la rinichi, iar în majoritatea cazurilor este declanșată de o cistită netratată. Simptomele pentru această afecțiune sunt: febră, frisoane, urinări dese, dureri lombare, usturime la urinat și urină tulbure.

👉Cistita este o infecție provocată de bacteria E.coli, ce afectează doar femeile, manifestându-se prin inflamarea vezicii urinare. Simptomele acestei condiții sunt: urinări frecvente, urină tulbure la culoare, usturime la urinare, dureri suprapubiene.

👉Uretrita este mai răspândită la bărbaţi, dar poate fi prezentă și la femei. Infecția este cauzată de agenți patogeni precum Chlamydia și Gonococ, transmiși prin contact sexual neprotejat.

👉Prostatita este o infecţie urinară situată la nivelul prostatei.

✅Pentru a preveni apariția infecțiilor urinare este necesară o igienă minuțioasă a zonei intime, consumul de minim 2 litri de apă pe zi, purtarea lenjeriei din bumbac, evitarea gelurilor intime de proastă calitate sau intens parfumate, evitarea abținerii de la urinare, etc.

Nu ignorați simptomele, adresați-vă la timp la medic.

Pentru a vă programa la medicii de la Clinica Sancos, contactați-ne!

📞+373 (22) 909 909
📞+373 (22) 909 908
🏢Adresa noastră: bd. Moscova 16

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon