Cabinet personal

26.11.2023

👩🏼‍⚕️ Durerile menstruale, numite medical dismenoree, pot apărea la orice vârs

👩🏼‍⚕️ Durerile menstruale, numite medical dismenoree, pot apărea la orice vârstă, majoritatea femeilor considerându-le o normalitate. Din acest motiv, nu se grăbesc să se adreseze medicului. De multe ori însă acestea pot semnala dereglări hormonale sau alte afecțiuni grave.

❗️Endometrioza – o afecțiune destul de frecventă a tractului genital, ce se caracterizează prin apariția de fragmente de endometru în afara uterului, ovare, trompe, cavitate abdominală.
Adenomioza – fragmentele de endometru cresc în peretele uterin.
Fibroamele uterine – formațiuni benigne care se dezvoltă în peretele uterin
Boala inflamatorie pelvină – afecțiuni ale tractului genital cauzate de diferite bacterii
Stenoza cervicală – îngustarea canalului cervical

În cazurile mai grave, atunci când durerea este acută și de lungă durată, este necesară vizita la cabinetul medicului ginecolog, pentru diagnostic și tratament. Pe lângă consultația ginecologică obișnuită, medicul poate recomanda efectuarea unei ecografii pelvine, a unui RMN, analize hormonale, etc.

🏃🏻‍♀️ Pentru multe femei, durerile menstruale pot fi gestionate cu succes prin modificări ale stilului de viață, precum exercițiile fizice regulate, o dietă echilibrată, reducerea stresului și folosirea medicamentelor antiinflamatoare, luate la indicația medicului ginecolog.

Dragi femei, nu lăsați durerile menstruale să vă afecteze viața, mergeți regulat la medic pentru a primi tratament eficient.

Vă așteptăm cu drag, la Clinica Sancos – clinica în care mereu veți găsi rezolvare.
Pentru a vă programa, apelați-ne!

📞+373 (22) 909 909
📞+373 (22) 909 908
🏢Adresa noastră: bd. Moscova 16

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon