Cabinet personal

02.08.2022

Sânii frumoși au fost mereu invidiați de femei și admirați de bărbați. Fiecare femeie își dorește ca sânii ei să aibă o formă frumoasă, să fie suficient de mari, fermi și să rămână așa pentru mulți ani înainte.

În clinica noastră operează unii dintre cei mai buni medici chirurgi plasticieni din Republica Moldova, Oleg și Ghenadie Conțu, fiind motivul pentru care mamoplastia este una dintre cele mai populare operații la Sancos.

Visezi de mult timp să-ți mărești sânii cu implant mamar, dar ai multe întrebări referitor la această procedură? 🤔

Vezi răspunsurile echipei de medici chirurgi – Oleg și Ghenadie Conțu 👉🏻

–        Care este prețul pentru mărirea sânilor cu implante?

Prețul pentru mărirea sânilor cu implant variază de la 1600-4900 euro în dependență de complexitatea intervenției și tipul de implant utilizat. 

–        La cât timp după încheierea lactației se poate face operația?

Aproximativ 9 luni, oricum chirurgul vă recomandă întreg setul de analize de laborator și investigații instrumentale, în urma cărora se va lua decizia finală.

–        Mărirea implantului ales ține și de elasticitatea pielii?

Înaintea oricarei proceduri de  augmentare mamară,  chirurgul analizează numeroase variabile legate de mărimea și dimensiunile implanturilor, dar și de calitatea țesuturilor care le vor acoperi, astfel încât rezultatul postoperator sa fie unul satisfăcător, iar riscurile și complicațiile minime. Implanurile se aleg în baza anumitor măsurători, neapărat se ține cont de elasticitatea pielii și de circumferința toracelui. 

–        Implantul mă poate afecta pe termen lung, de exemplu dacă după asta rămân însărcinată?

Din fericire, nu exista riscuri ale implanturilor mamare asupra sănătății mamei și a copilului nici înainte, nici în timpul și nici după sarcină. Implanturile mamare nu trebuie să reprezinte un factor de îngrijorare atunci când vine vorba de o sarcină. Majoritatea femeilor pot alăpta după o intervenție chirurgicală de augmentare mamară, cu recomandarea ca sarcina să nu înceapă mai devreme de 6 luni de la operație. Tehnica operatorie de plasare submusculară a implantului îl delimitează de glandele care produc laptele, neafectând procesul de alăptare.

–        Implanturile sunt un factor de risc pentru apariția cancerului mamar?

Calitatea materialelor folosite astăzi este și nu există nici un studiu medical care să asocieze prezența implanturilor mamare cu afecţiuni serioase precum cancerul la sân. Respectați controalele periodice la medic și screeningurile anuale pentru a evita orice suspiciuni. 

–        Analizele și investigațiile se fac tot în Clinica Dvs?

Da, analizele de sânge și investigațiile instrumentale precum ecografia mamară sau Mamografia Invenia ABUS se efectuează la fel în cadrul Clinicii Sancos. 

–        Recomandați această intervenție până sau după a rămâne însărcinată?

Dacă veți rămâne însărcinată în scurt timp, trebuie să aveți în vedere că sânii Dvs vor suferi modificări fiziologice firești. Recomandarea noastră este să analizați planurile Dvs pe termen lung, până a vă decide asupra intervenției.

–        Implanturile sunt definitive sau trebuie schimbate la un anumit interval de timp?

Nu există o perioadă exactă după care să apară necesitatea schimbării implanturilor, dar oricum după aproximativ 10 ani este necesară o evaluare estetică a sânilor, având în vedere faptul că însuși implantul nu se schimbă cu nimic, dar suferă modificări sânul natural, fiind afectat de procesele fiziologice precum sarcina, alăptarea, menopauza, îmbătrânirea sau fluctuațiile de greutate. Decizia de schimbare a implantului se ia de medic împreună cu pacienta.

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj