уменьшение груди

Reducția glandei mamare

Reducţia mamară reprezintă în egală măsură o operaţie funcţională şi una estetică care se adresează femeilor cu sâni mari sau foarte mari.

Greutatea excesivă a sânilor nu reprezintă doar o problema de natură estetică, ci poate deveni în timp o problema de sănătate. Cu timpul, pielea se lasă, iar gradul de ptoză mamară se accentuează. Frecvent, apar dureri la nivelul coloanei vertebrale, gâtului şi umerilor, şi chiar deformări ireversibile ale coloanei vertebrale (de tipul cifozei sau scoliozei). Nu sunt rare nici afecţiunile cutanate prezente în regiunea submamara (dermatite, micoze, eczeme etc.) Aceste femei acuză adesea şi o limitare a activităţilor fizice, generată de greutatea excesivă a sânilor. Reducţia mamară este soluţia optimă pentru ameliorarea acestor probleme, în urma acestei intervenţii forma şi dimensiunile sânilor sunt armonizate cu restul organismului toate manifestările neplăcute enumerate dispar.

Intervenţia de micşorare a sânilor presupune îndepărtarea unei porţiuni variabile din glanda mamară, în funcţie de aspectul particular. Această intervenţie trebuie efectuată după terminarea creşterii şi atingerea maturităţii de dezvoltare sânilor, sau după alăptare în cazul în care intenţionaţi să alăptaţi în viitor. În cazurile extreme de mărime extremă (gigantomastie) în care se solicită în mod expres această intervenţie ea se face prin asumarea riscului că nu mai puteţi să alăptaţi. De asemenea dacă aţi născut de curând o astfel de intervenţie se va amână cu cel puţin 6 luni după întreruperea alăptării. Se evită astfel posibillele complicaţii legate de prezenţa secreţiei lactate la nivelul sânilor.

Prin urmare, puteţi beneficia de această intervenţie dacă va încadraţi în una dintre situaţiile următoare:

  • Sâni care sînt prea mari în raport cu restul corpului;
  • Sâni mari atîrnaţi cu mamelonul şi areola îndreptate în jos;
  • Un sân mai mare decît celălalt;
  • Dureri de spate, gât şi umeri cauzate de greutatea excesivă a sânilor;
  • Iritaţia pielii sub sâni;
  • Urme adînci date de bretelele sutienului pe umeri;
  • Limitarea fizică a activităţilor din cauza mărimii sau greutăţii sânilor;
  • Lipsa de încredere de sine şi insatisfacţie în ceea ce priveşte sânii dvs.

 

O astfel de intervenţie trebuie programată din timp, deoarece există o serie de tratamente care trebuie întrerupte preoperator (exemple: anticoncepţionalele, antiinflamatoriile, antidepresivele,etc.) Este contraindicată o astfel de intervenţie, în perioada menstruaţiei sau imediat după o naştere. Înaintea unei astfel de intervenţii, sunt necesare o serie de analize preoperatorii (la indicaţia medicului dvs). Este obligatorie efectuarea unei mamografii, pentru depistarea unor eventuale afecţiuni preexistente operaţiei. Prin urmare, orice probleme de sănătate au existat sau încă mai există, vor fi comunicate medicului dvs, înaintea operaţiei.

Chirurgul va efectua fotografii standard preoperator, va măsură sănii pentru a stabili particularităţile cazului.Vor fi examinate mărimea, formă sânilor, calitatea pielii, poziţia areolei şi a mamelonului. Istoricul dvs medical va fi evaluat incluzând informaţii despre orice probleme medicale, alergii, medicamente folosite uzual. Este important să furnizaţi informaţii complete. Chirurgul va va recomandă să va stabilizaţi greutatea înainte de operaţie, mai ales dacă aveţi în plan să slăbiţi.

După mamoplastia de reducere va veţi relua activitatea în cîteva săptămîni, în funcţie de munca dvs. De multe ori va trebui să renunţaţi la anumite activităţi ce presupun efort fizic. Se vor evita relaţiile sexuale pentru cel puţin o săptămînă, după care se va avea o grijă mai accentuată pentru cel puţin 6 săptămîni.

După operaţie veţi avea sâni mai mici şi mai bine conturaţi. Fără a mai fi deranjată de greutatea sânilor veţi putea practica sport şi orice activităţi fizice. Cicatricile postoperatorii se vor vindeca şi se vor decoloră în timp. Totuşi e important să ştiţi că cicatricile vor fi permanente şi la anumite persoane sînt mai vizibile. Din fericire inciziile în această operaţie sînt situate în zone care sînt acoperite bine, chiar şi în cazul unui decolteu adînc. Mamoplastia vă va schimba dramatic aspectul. Din acest motiv va trebuie ceva timp să va acomodaţi cu nouă înfăţişare.

Cu excepţia situaţiilor în care slăbiţi foarte mult sau alăptaţi, sânii vor rămîne constanţi.

Preţul este apariţia unor unor cicatrici, mai mult sau mai puţin evidente şi ale căror dimensiuni sunt direct proporţionale cu cantitatea de ţesut glandular în exces. Nouă mărime a sânilor se menţine pe o perioada lungă de timp, mai ales dacă aveţi grijă să va menţineţi greutatea la un nivel constant.

Galerie foto pînă şi după reducția glandei mamare

 

Servicii