мастопексия, mastopexie

Mastopexie (ridicarea sanilor)

De-a lungul anilor, factori cum ar fi sarcina, alăptatul, forţă gravitaţiei îşi lasă amprenta asupra sânilor femeilor. Cum pielea îşi pierde din elasticitate, sânii îşi pierd formă şi fermitatea, lăsându-se.

Operaţia de mastopexie constă în redarea aspectului şi volumului normal al sânilor căzuţi . Această se realizează prin ridicarea lor, şi, în anumite cazuri în care este necesar, ridicarea se asociază cu introducerea unui implant. Există mai multe tipuri de operaţii de mastopexie, în funcţie de gradul de ptoză al sânilor (cât de mult este lăsat sânul), toate însă implică incizii , mai lungi sau mai scurte, prin care se elimină pielea în exces.

Multe femei iau în consideraţie operaţia de ridicare a sânilor după naştere şi alăptare din două motive: după sarcină sănii se lasă, îşi pierd volumul şi apar vergeturile; pe de altă parte în timpul sarcinii sânii cresc şi multor femei le place aspectul sânilor din această perioada, aspect care se pierde după naştere.

Operaţia de mastopexie nu interferă cu sarcina şi alăptatul, în sensul că după efectuarea operaţiei, pacintele pot naşte şi alapta fără probleme. Însă sănii se vor lasă din nou, ceea ce compromite rezultatul pe termen lung al operaţiei. Aşadar, este bine că operaţia de ridicare a sânilor să fie planificată după ce pacienta se hotărăşte să nu mai rămână însărcinată.

Operaţia de ridicare a sânilor este indicată şi după pierderi masive în greutate, când, inevitabil, pielea devine în exces iar glanda mamară pierde din volum. Operaţia de mastopexie în aceste cazuri se asociază cu alte operaţii, că de exemplu abdominoplastie şi lifting corporal total (coapse, fese, braţe). Operaţiile se fac după ce pacienta se stabileşte la o greutate constantă şi nu plănuieşte să mai slăbească.

Beneficii

  • Ridicarea sânilor, prin eliminarea pielii în exces şi redarea volumului pierdut în urma scăderii în greutate, a sarcinii şi alapatarii sau datorită vârstei; prin ridicarea şi remodelarea sânilor, se pot obţine sâni care să arate mai tineri, mai plini, simetrici.
  • Redarea aspectului tânăr al sânilor - sânii “tineri” au volum şi au o poziţie ridicată pe peretele toracic ; pe măsura înaintării în vârstă, pielea se întinde, glanda se atrofiază şi îşi pierde din volum, dând aspectul de sân căzut; procesele sunt şi mai accentuate în urmă naşterii, alăptării sau pierderii în greutate
  • Posibilităţi mai multe şi mai variate de alegere a hainelor - multe femei evită anumite tipuri de îmbrăcăminte, simitindu-se frustrate şi descurajate de felul în care arată sănii lor; femeile spun că după operaţia de ridicarea a sânilor se simt foarte comfortabil şi pot purta îmbrăcăminţi pe care nu le-ar fi purtat înainte de operaţie.
  • Creşterea încrederii în sine - femeile afirmă că după operaţie calitatea vieţii lor a crescut, se simt mai încrezătoare în ele şi nu se mai simt frustrate şi conştiente de deformarea sânilor

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.
Galerie foto pînă şi după mastopexie

 

Servicii