ринопластика, rinoplastie

Rinoplastie

Una dintre cele mai des întâlnite intervenţii chirurgicale în chirurgia plastică este rinoplastia. Principalul beneficiu al acestei intervenţii îl reprezintă îmbunătățirea aspectului estetic al nasului. Cu ajutorul rinoplastiei se poate remodela vârful nasului, piramida nazală, narinele se pot micşora sau lărgi. De asemenea, se pot rezolva problemele legate de simetria facială. Operaţiile de rinoplastie sunt intervenţii chirurgicale ce se realizează la nivelul nasului în vederea corectării formei anatomice a acestuia sau pentru a remedia anumite probleme de respiraţie provocate de devierea septurilor nazale. Persoanele, ce suferă de deviaţie de sept congenitală sau dobândită în urmă unor traumatisme ale nasului sunt în număr foarte mare, de aceea deschiderea către operaţia de rinoplastie este în creştere. Operația de rinoplastie estetică se poate efectua la atingerea vârstei de 18 ani, deoarece la aceasta vârstă oasele nasului ajung la maturitate.

Înainte de operaţie pacienţii sunt evaluaţi de către chirurgul estetician pentru a identifica bolile cronice ale acestora, precum şi pentru a analiza caracteristicile anatomice ale nasului, pielii, precum şi calitatea respiraţiei.

Persoanele care au incertitudine cu privire la necesitatea unei rinoplastii ar trebui să apeleze la opinia unui specialist. Un chirurg estetician ţine cont de aceşti parametri şi poate spune dacă se impune o intervenţie chirurgicală pentru corectarea unor eventuale deformări nazale. În unele cazuri chirurgul ar putea recomanda și convinge pacientul să renunţe la operaţie - în cazul, în care va constată că această nu va rezolva problema pacientului, deoarece uneori «deformațiile» nasului sunt de ordin psihologic. Îndeplinirea cu exactitate a indicaţiilor furnizate de chirurg este esenţială pentru atingerea unui rezultat optim.

Rinoplastia reprezintă o intervenție, care poate aduce adevărate beneficii atât în viaţă personală cît și cea socială! Astfel, oricine se confruntă cu diverse anomalii la nivelul nasului, inclusiv cu dereglări severe de respirație poate apela la un specialist din cadrul Clinicii SANCOS, unde sunt utilizate cele mai moderne tehnici de rinoseptoplastie cu videoasistență!

Toate aceste detalii vor fi puse la punct în urmă consulatiei cu CHIRURGUL, cel care va va ajută să beneficiaţi de o nouă formă a nasului la care aspiraţi de ceva vreme! Şi ţineţi minte: Nu există nasuri perfecte, ci doar nasuri care se integrează perfect în peisajul feței!

Fotogalerie: dupa și pină operație de rinoplastie

 

Servicii