отопластика, otoplastie

Otoplastie

Chirurgia estetică poate oferi soluţii cosmetice acelor persoane deranjate de poziţionarea prea îndepărtată de cap, de formă sau mărimea disproporţionată a urechilor.

Alături de nas, urechile sunt structurile cele mai proeminente ale feţei noastre. Malformaţiile urechilor sunt greu de ascuns iar jena şi complexele psihice determinate de aceste malformaţii duc la pierderea încrederii în sine şi subestimare.

Beneficiile otoplastiei sunt atât estetice cât şi psihologice.

Otoplastia poate corectă urechile prea mari, prea mici sau diferite variante de urechi decolate (“clăpăuge”). Beneficiile psihologice aduse de otoplastie sunt impresionante. Procedura este sigură, cu puţine complicaţii, în schimb aduce benefice maxime pacienţilor.

Operaţia poate corectă defectele congenitale, dar se poate utiliza şi pentru reconstrucţia urechii externe după un traumatism.

Ambele urechi pot fi corectate în cadrul unei operaţii unice. Afecţiuni care pot fi corectate sunt:

  • „urechile pleoştite”, în care partea superioară a urechii este pliată şi cade în faţă;
  • „urechile în cupa” , în care urechea externă este anormal de mică;
  • „urechile în formă de scoică”, în care pliurile urechii sunt şterse.
  • corecţia lobilor prea lungi, prea scurţi, sau zimţaţi.

De regulă, aceste operații se fac după împlinirea vîrstei de 7 ani. Otoplastie permite nu doar corecția pozției urechilor, ci şi modelarea sau reducerea mărimii lor. De cele mai multe ori, persoanele adulte recurg la această intervenţie, în combinaţie cu alte operaţii de chirurgie plastică facială. Otoplastie nu modifică capacitatea auditivă, scopul acestei intervenţii chirurgicale este de a îmbunătăţi cât mai mult posibil aspectul estetic al pacientului, conducând la o armonizare mai bună a urechii, că mărime şi formă, cu celelalte trăsături ale feţei şi capului.

Unul dintre marile avantaje ale procedurii este că recuperarea este rapidă şi fără complicaţii în majoritatea cazurilor. În cazul otoplastiei recuperarea este poate cea ia rapidă din toate intervenţiile chirurgiei estetice, bandajele fiind îndepărtate complet după trei săptămâni. Înlăturarea bandajelor înainte de termenul indicat, poate menține riscul că urechile să îşi piardă formă. Rezultatele sunt vizibile imediat.

Galerie foto pînă și după otoplastie

 

Servicii