Țurcan Stela

Specialitatea principala: Medic Oncolog
Specialitati suplimentare: Chirurg
Luni, Miercur, Vineri: 15:00 - 17:00

Cind a inceput practica medicală : 1996

Specializare (tratrea caror boli /efectuarea caror opera?ii/ metodele utilizate, specializat pe anumite aparate medicale) :
Diagnosticarea si tratamentul medicamentos al diferitor forme de cancer. Consultații în legătură cu suspiciunile pacientului legate de orice formațiuni nodulare. Intervenții chirurgicale de excizie a formațiunilor.

Universitatea (denumire completa, anul finisarii) :
1994 - Universitatea de Medicină și Farmacie "N. Testemițanu".

Rezidențiat / Secundariat clinic (Specialitatea, locul și anul absolvirii) :
1996 - Studii postuniversitare prin rezidențiat la specializarea "Medic-terapeut" la Universitatea de Medicină și Farmacie "N. Testemițanu".

Cursuri de perfecționare, seminare, master-class. Denumere completa, locul , anul :
2002 - Oncologie generală. Metode contemporane de diagnostic și tratament în oncologie;
2006 - Metode moderne de diagnostic și tratament în oncologie;
2007 - Actualități în diagnosticul și tratamentul cancerului mamar;
2008 - Diagnosticul și tratamentul tumorilor feței și țesuturilor moi;
2013 - Diagnosticul tumorilor maligne.

Experiența de munca :
1996 -2001 -  Institutul Oncologic din RM, medic oncolog;
2001 - Prezent - Institutul Oncologic din RM, colaborator științific Oncologie Generală;
2014 - Prezent - Medic Oncolog CME ”SNACOS”.

Realizări profesionale :
Brevet de invenție 3398 - Metodă de determinare a locului de incizie a pielii în tratamentul chirurgical al melanomului, Brevet de invenție 3310 - Metodă de tratament a durerilor fantomă, Brevet de invenție 1717- Dispozitiv pentru înlăturarea tumorii cutanate și metodă de tratament chirurgical al umorilor cutanate, Brevet de invenție  3479 - Metodă de tratament a patologiilor inflamator degenerative, Certificat de inovator 4898 - Remediu și metoda de tratament a cicatricilor postcombustiționale, chiloide hipertrofe și a stărilor precanceroase,  Certificat de inovator 4939 - Metodă și metodologie de tratament combinat cu utilizarea grefei osoase și tisulare a tumorilor vertebrale primare și metastazice, Certificat de inovator 4940 - Metodă de combatere a sindromului algic acut în efectuarea puncțiilor aspirative și a biopsiilor incizionale (excizionale) la bolnavii cu tumori ale aparatului locomotor și ale glandelor mamare.Certificat de inovator 4529 - Metodă de plastie a defectelor cutanate după excizia melanoamelor maligne în regiunea abdominală.Certificat de inovator 4531 - Metodologia aprecierii limitei exciziei în tratamentul chirurgical al melanoamelor maligne, Certificat de inovator 4937 -  Criteriile de stabilire a rezacabilității tumorilor țesuturilor moi.