Contracepția după sarcină

Femeile pot rămâne însărcinate la scurt timp după naștere, de aceea este extrem de importantă contracepția în această perioadă.

Specialiștii în planificare familială recomandă femeilor să aleagă cea mai potrivită metodă de contracepție pentru corpul lor înaintea nașterii.

În timpul sarcinii, împreună cu medicul ginecolog, femeia ar trebui să stabilească care este metoda contraceptivă pe care o va folosi după naștere pentru a evita o nouă sarcină.

Cele mai folosite metode de contracepție după naștere:

  • Pilulele anticoncepționale inhibă ovulația și au o eficiență apropiată de 100%, în cazul în care sunt administrate corect.
  • Diafragma poate fi folosită chiar dacă femeia alăptează, pentru că nu conține hormoni și nu afectează în nici un fel calitatea laptelui.
  • Inelul vaginal nu este recomandat femeilor care încă alăptează pentru că are estrogen în componență.
  • Injecția contraceptivă se face o dată la 3 luni și conține o doză de progesteron care are același efect ca pastilele anticoncepționale.

Mai multe detalii despre contracepție, sarcină, naștere, sănătatea mamei și a copilului puteți obține în cadrul unei consultații.

(22) 909 909

(22) 909 908

bd.Moscova,16

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,