Afecțiunile pielii

Frigul este un adevărat inamic pentru piele. Cu excepția disconfortului psihologic pe care îl provoacă, cauzează și o serie de neplăceri fizice. Pielea este unul dintre primele organe care este direct afectat. Afecțiunile care apar sunt uscăciunea accentuată, pierderea elasticității, apariția fisurilor sau agravarea patologiilor existente.

Patologiile care se agravează:

Dermatita atopica- afecțiune cronică caracterizată prin apariția unor leziuni de eczemă acută.

Eczema cronică a mâinii, este o afecțiune cronică ce evoluează în pusee de acutizare.

Pernioza este afecțiune inflamatorie care este cauzată de expunerea la frig și se manifestă prin apariția unor leziuni roșii sau violacee, inflamate, dureroase sau care produc senzație de usturime ori arsură.

Acrocianoza și sindromul Raynaud reprezintă o colorație violacee tranzitorie, care apare la nivelul extremităților la expunerea la rece.

Urticaria la rece se manifestă prin leziuni supra denivelate, roșii, cu senzație de mâncărime intensă, ce apar după câteva minute de la expunerea la rece și care durează până la câteva ore.

Dacă patologiile apar sau se agravează la temperaturi scăzute, este obligatorie consultarea medicului dermatolog care va recomanda terapia potrivită și va stabili investigațiile ulterioare.

Programează-te la medicul dermatolog:

(22) 909 909

(22) 909 908

bd.Moscova, 16

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,