Sindromul ovarelor polichistice (SOPC)

Sindromul ovarelor polichistice (SOPC)

Sindromul ovarelor polichistice (SOPC) se referă la maladiile, a căror cauză exactă nu a fost încă stabilită. Cu toate acestea, este bine cunoscut efectul său asupra organismului feminin, ceea ce duce la infertilitate și alți factori care distrug sănătatea. Complexitatea acestei boli constă în corectitudinea diagnosticului său, deoarece simptomele sale sunt în mare parte similare cu cele ale altor boli. În clinica de Medicină Estetică, SANCOS se aplică exclusiv o abordare individuală în tratamentul SOPC, care se datorează în mare parte particularităților evoluției bolii la diferiți pacienți.

Potrivit criteriilor de diagnostic ESHRE/ASRM (2003) din Rotterdam (2003), de sindromul ovarelor polichistice suferă aproximativ 15% din femeile de vârstă reproductivă.

Primele simptome ale acestei maladii se pot manifesta în adolescență. La exterior, acestea se manifestă prin absența menstruației, sângerări vaginale neregulate, apariția acneei, creșterea accelerată a părului pe corp, picioare și față, precum și alte semne. Nu este exclusă creșterea rapidă a greutății, agravată de creșterea tensiunii arteriale. La diferite femei, aceste simptome se pot manifesta diferit.

În multe cazuri, boala este însoțită de dificultăți de respirație, oboseală crescută, sete excesivă, cefalee, transpirație, urinare frecventă, uscăciune a pielii. Dacă nu începeți tratamentul la timp, este foarte probabil dezvoltarea unor procese precum:
- infertilitatea;
- obezitatea;
- steatohepatită;
- ateroscleroza vaselor;
- dereglarea nivelului de colesterol;
- accident vascular cerebral, infarct miocardic, hipertensiune arterială;
- dereglarea coagulării sângelui;
- boala Alzheimer.

Fiecare a treia femeie cu sindrom ovarian polichistic suferă de diabet zaharat de tip 2.

Tratamentul SOPC este precedat de stabilirea profesională a diagnosticului în cadrul Clinicii de Medicină Estetică SANCOS. Acesta include studii de laborator, teste, precum și examinare cu ultrasunet și alte tipuri de diagnostic instrumental. Tratamentul prescris de ginecolog este selectat individual și are un caracter complex. Este prevăzută o terapie medicamentoasă și activități terapeutice care vizează restabilirea ciclului menstrual, normalizarea funcționării glandelor cu secreție internă, îmbunătățirea fonului hormonal, tratamentul infertilității și a altor boli asociate cu sindromul ovarelor polichistice.

Dacă consultați medicul la timp, intervenția chirurgicală în cazul sindromul ovarelor polichistice nu este necesară.

 

08.07.2020

 

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,