Displazia de șold la copii

Дисплазия тазобедренного сустава у детей

Displazia coxofemurală este o afecțiune destul de des întâlnită la copii de la naștere. Aceasta poate indica subdezvoltarea elementelor articulației șoldului nou-născutului, care, în absența tratamentului, poate duce la o afectare a funcționalității membrelor inferioare și, eventual, la un handicap pe viață.

La Clinica SANCOS aveți posibilitatea de a vă programa la medicul ortoped traumatolog care vă va ajuta să evitați astfel de consecințe grave.

Promptitudinea și rezultatul tratamentului displaziei depinde de adresarea oportună la specialistul calificat.

Particularitatea acestei boli constă în dificultatea diagnosticării independente în stadiile incipiente. Semnele evidente devin vizibile deja după un an de la momentul nașterii. Acestea includ:
- prezența unui „clic” sonor și a tulburării mișcărilor în timpul întinderii articulației șoldului atunci când genunchii copilului sunt îndoiți;
- localizarea asimetrică și profunzimea pliurilor pielii;
- lungimea scurtată a unui membru inferior sau a ambelor;
- viraj crescut al tălpii piciorului din acea parte unde se află boala;
- mersul șchiopătat sau manieră de mers ciudată a copilașului;
- dureri și atrofie musculară în caz de formă severă a bolii.
Copiii, în cazul prezenței displaziei coxofemurale, încep să meargă la o vârstă mai târzie și adesea au mersul șchiopătat. Crește sarcina pe coloana vertebrală, ceea ce poate duce la curbura acesteia.

Doar un medic de profil poate determina la copil displazia articulației de șold pe baza datelor obținute în urma examinării clinice.

Abaterile de la norma de dezvoltare a articulațiilor șoldului sunt de obicei determinate în baza rezultatelor examinării ecografice și radiografice. La depistarea displaziei, medicul prescrie un tratament complet. Adesea, copilașilor li se prescriu proceduri speciale de masaj care contribuie la tratarea rapidă și fiabilă a zonelor problematice ale articulațiilor șoldului.

Procedurile de masaj în caz de displazie a articulațiilor șoldului sunt efectuate exclusic de un specialist calificat. Copilul este așezat pe o suprafață plană dură și pe parcursul întregii proceduri de masaj acesta trebuie să stea în poziție culcată. La Clinica de Medicină Estetică SANCOS, procedurile de masaj pentru nou-născuți și copiii mici sunt efectuate doar de specialiști calificați cu o vastă experiență în domeniu.

 

22.06.2020

 

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,