De ce apare cistita?

De ce apare cistita?

Cistita reprezită cea mai frecvent întâlnită afețiune a tractului urinar. Aceasta poate afecta atât femeile cât și bărbații de orice vârste. Astăzi am decis să vă prezentăm pe scurt câteva informații utile despre această boală:

1. Cistita cronică este o afecțiune foarte răspândită în special în rândul femeilor. Rata de îmbolnăvire a femeilor cu vârsta cuprinsă între 20-40 ani este de aproximativ 35%.

2. Femeile sunt mai expuse la îmbolnăvire decât bărbații datorită specificului fiziologic: uretra mai scurtă favorizează ascensionarea agenților patogeni de la nivelul organelor genitale externe către vezica urinară, sporind riscul de îmbolnăvire.Aproximativ fiecare a 3-a femeie s-a îmbolnăvit măcar o dată pe parcursul vieții de cistită acută sau cronică.

3. Cistita este cauzată cel mai frecvent de bacteria E.coli, aproximativ în 80% din cazuri, dar pot fidar pot fi implicate și alte bacterii: Salmonella, Chlamidia etc. Există și riscul îmbolnăvirii care nu implică factori infecțioși de exemplu diverse patologii renale (de exemplu pietre la rinichi), genitale (prostata marita), vezicale sau diabetul pot sa duca la aparitia unei cistite asociate.

4.

Factorii de risc ce pot cauza apariția cistitei sunt:
 folosirea anumitor medicamente
 anumite produse de igienă intimă
 contactul sexual
 obstacole ale fluxului urinar (pietre la rinichi, prostată marită)
 sistem imunitar slăbit
 menopauza

5. Simptomele cistitei:
 durere la urinare
 micțiuni frecvente
 piurie (prezenta puroiului în urină)
 dureri lombare
 hematurie (sânge în urină)
 disurie (eliminare dificilă a urinei)
 cantitate mică de urină eliminată de fiecare dată
 urina de culoare închisă, tulbure și uneori, cu sânge
 uneori, urina capătă un miros înțepător
 durere în timpul actului sexual
 lipsă de energie, stare generală proasta
 uneori, stare subfebrilă

Cistita este o boală care nu doar provoacă doar disconfort, dar care netratată mla timp poate aduce și la urmări grave. Doar medicul urolog poate stabili diagnosticul corect și prescrie tratamentul necesar. Mențineți-vă săntatea sub control și efectuați cu regularitate vizite la medic.

Sănătatea și frumusețea sunt de neprețuit!
Aveți încredere în cei mai buni!
Pentru detalii și programări, apelați 022 909 909.

 

 

03.03.2020

 

ALTE MATERIALE

Astăzi despre legendarul aparat Laser Lumenis M 22. Acest aparat nu doar promite, el chiar face minuni!   De când a fost procurat în cadrul Clinicii Sancos Laser Lumenis M22, rezultatele pacienților
Scolioza reprezintă o deformare permanentă a coloanei vertebrale, cauzată de o torsiune a vertebrelor. ❗️Netratată la timp, scolioza provoacă dureri acute, afectează funcțiile pulmonare, tulbură