Nisipul și pietrele la rinichi – LITIAZA RENALĂ

Nisipul și pietrele la rinichi – LITIAZA RENALĂ

Litiaza renală – sau popular nisipul și pietrele la rinichi – reprezintă o modificăre metabolică care favorizează depunerea sărurilor minerale în căile urinare şi dezvoltarea unor structuri solide și dure.

Caliculii pot avea diferite dimensiuni și pot migra de-a lungul tractului urinar, provocând dureri severe și afectând eliminarea urinei. Ca incidență a afecțiunilor urologice de la noi din țară, aceasta ocupa a treia poziție și este de circa 3 ori mai frecventă la bărbaţi comparativ cu femeile. Cea mai eficientă metodă de profilaxie a acestei boli este corectarea modului de viață. Esențial este nivelul optim de hidratare – în jur de 2-2,5l apă plată pe zi, preferabil șă excludem băuturile carbogazoase.

În ceea ce priveşte regimul alimentar, se recomandă o dietă echilibrată, bogată în vegetale şi fibre, cu un conţinut de calciu de 1-2 g/zi şi o limitare a consumului de sare la 1-1,2 g/zi, alimentelor picante și alcoolului. Faceți vizite periodice la medicul urolog pentru consultații și analize de rutină.

Sănătatea și frumusețea sunt de neprețuit! Aveți încredere în cei mai buni!

Telefon pentru informații și programare +373 (22) 909 909

 

21.01.2020 

ALTE MATERIALE

Astăzi despre legendarul aparat Laser Lumenis M 22. Acest aparat nu doar promite, el chiar face minuni!   De când a fost procurat în cadrul Clinicii Sancos Laser Lumenis M22, rezultatele pacienților
Scolioza reprezintă o deformare permanentă a coloanei vertebrale, cauzată de o torsiune a vertebrelor. ❗️Netratată la timp, scolioza provoacă dureri acute, afectează funcțiile pulmonare, tulbură