Laboratorul lentilelor de contact

Laboratorul lentilelor de contact

Serviciul de corectare a vederii cu ajutorul lentilelor de contact a apărut în Moldova în anul 1970. Singurul laborator de corecție de acest gen din țară, care a primit pacienți din toate raioanele, a fost deschis pe baza Spitalului Clinic Republican. Experții de top din țară au folosit aici cele mai progresive metode, ce permiteau restabilirea vederii pierdute chiar și în cele mai dificile cazuri. Mulți oftalmologi cunoscuți din republică și-au obținut principalul bagaj de cunoștințe practice anume în acest laborator.

În prezent Laboratorul de corecție a vederii se află în Clinica de Medicină Estetică SANCOS.

În acest laborator sunt produse lentile de contact medicale individuale, care nu sunt nicidecum inferioare analogilor străini! În procesul de producere sunt folosite echipamente de ultimă generație, care funcționează pe baza celui mai precis pachet software. Calitatea lentilelor produse de Laboratorul de corecție a vederii este apreciată nu numai în Moldova, dar și în străinătate.

Confecționarea individuală a lentilelor de contact este precedată de un examen medical realizat de oftalmologii de top ai clinicii SANCOS. În mod detaliat decurge examenul primar, care identifică eventualele contraindicații pentru utilizarea lentilelor de contact. Examenul poate include etape precum:
- măsurarea curburii corneei;
- studierea stării filmului lacrimal;
- biomicroscopie sau examinarea ochilor folosind o lampă cu fantă;
- măsurarea lentilelor de contact.
La consultările repetate oftalmologul se limitează de obicei la măsurarea câtorva parametri de bază.

Corecția cu ajutorul lentilelor de contact este recunoscută drept una dintre cele mai eficiente metode de reabilitare și, uneori, singura opțiune posibilă pentru restabilirea vederii.

Corecția vederii cu lentile de contact se aplică în cazul multor patologii grave, printre care:
- grad înalt și mediu de astigmatism;
- miopie progresivă și complicată;
- anisometropie;
- keratoconus;
- complicații după operațiile de corectare a vederii;
- defecte oculare congenitale și dobândite.

Oftalmologii recomandă cu insistență ca lentilele de contact să nu fie alese în mod independent. Rezultatul unor astfel de acțiuni poate agrava în mod semnificativ boala, al cărei tratament poate fi prea lung și costisitor. Doar lentilele de contact selectate individual ajută la restabilirea funcției vizuale, la eliminarea distorsiunii optice și la îmbunătățirea acuității vizuale.

 

01.08.2019

ALTE MATERIALE

Astăzi despre legendarul aparat Laser Lumenis M 22. Acest aparat nu doar promite, el chiar face minuni!   De când a fost procurat în cadrul Clinicii Sancos Laser Lumenis M22, rezultatele pacienților
Scolioza reprezintă o deformare permanentă a coloanei vertebrale, cauzată de o torsiune a vertebrelor. ❗️Netratată la timp, scolioza provoacă dureri acute, afectează funcțiile pulmonare, tulbură