Fototricograma

Fototricograma

Părul gras, căderea acestuia, precum și seborea, mătreața și alte boli ale părului creează o mulțime de inconveniente. Motivul apariției acestora pot fi tulburările grave ale organismului, cauzate de stres, obiceiuri proaste, dereglări hormonale, administrarea anumitor medicamente etc. Tratarea eficientă a bolilor părului și scalpului este posibilă numai după determinarea cauzei bolii. Diagnosticarea în acest caz se face prin mai multe metode, printre care un loc special îl ocupă fototricograma.

O fototricogramă este un tip de diagnosticare computerizată care furnizează cele mai exacte informații despre sănătatea părului și scalpului.

Fototricograma se efectuează în două etape. În primul rând, medicul tunde cu un trimmer părul pe o porțiune a scalpului din zona occipitală și parietală. Rezultatul îndepărtării părului nu este, practic, vizibil, deoarece în fiecare caz nu se rade mai mult de 1 cm în zone ascunse sub alt păr. Două zile mai târziu se efectuează a doua etapă, în timpul căreia medicul, folosind echipament special, examinează cu atenție zonele rase ale scalpului și face o serie de poze.

Datele obținute cu ajutorul fototricogramei sunt verificate folosind un software special. Rezultatul este automat comparat cu normele fiziologice medii caracteristice sexului și vârstei. Imparțialitatea datelor de la calculator, împreună cu experiența practică semnificativă a medicului tricolog, permit obținerea celor mai complete și obiective informații despre procesele care afectează scalpul și părul. În baza rezultatelor fototricogramei specialistul poate trimite pacientul pentru a fi examinat de alți medici.

Fotoricograma permite să fie determinată prezența diferitelor boli ale părului și scalpului, inclusiv a bolilor sistemului imunitar și a tulburărilor genetice.

Trebuie remarcat faptul că tratamentul bolilor părului și scalpului poate dura mult timp. De regulă, îmbunătățirile radicale se înregistrează la jumătate de an de la începerea tratamentului. În clinica Sancos rezultatele fototricogramei efectuate de specialiștii noștri sunt păstrate pentru o perioadă lungă. Când se repetă procedura, rezultatele se compară cu cele obținute înainte de începerea tratamentului, evaluându-se gradul de îmbunătățire a stării părului și rezultatul terapiei efectuate în ansamblu.

 

 05.06.2019

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,