Kinetoterapia

Kinetoterapia

Toată lumea știe despre beneficiile mișcării pentru diverse sisteme ale organismului. Exercițiile fizice sunt folosite în mod constant pentru a restabili activitatea organelor și a articulațiilor, a normaliza metabolismul și a menține vitalitatea. Cu toate acestea, exercițiile generale nu sunt întotdeauna destul de eficiente pentru a combate bolile congenitale sau dobândite. În acest caz ne vine în ajutor kinetoterapia, care acționează individual și cu precizie.

Kinetoterapia reprezintă un tip de exerciții fizice terapeutice, constând într-o selecție individuală a exercițiilor în combinație cu tehnici de terapie manuală.

Principalul accent se pune pe exercițiile fizice prescrise de kinetoterapeut. De regulă, aceste exerciții nu sunt complicate și se intersectează în multe privințe cu complexul de gimnastică terapeutică, fiind însă strict individuale. Consecutivitatea, complexitatea și frecvența exercițiilor depind de stadiul bolii și de starea pacientului. Rezultatul acestei proceduri este adaptarea organismului la diverse eforturi fizice, fiind eliminate în același timp tulburările identificate.

Metodele de terapie manuală în acest caz reprezintă o completare sau o înlocuire a exercițiilor fizice. Nevoia de terapie manuală este, de asemenea, determinată de kinetoterapeut. Procedura amintește, în multe privințe, un masaj în care zona de acțiune manuală este limitată la o anumită regiune. Spre deosebire de exercițiile de gimnastică zilnice, terapia manuală se efectuează la intervale de la câteva zile la o săptămână.

Impactul metodelor kinetoterapeutice asupra anumitor organe conduce la stimularea proceselor vindecătoare în întregul organism.

După sesiunile de kinetoterapie pacienții clinicii Sancos remarcă o eliminare a simptomelor durerii, noi forțe, o vitalitate crescută și chiar un efect de întinerire. Acest lucru se datorează, mai ales, selecției corecte a procedurilor necesare. Cu toate acestea, nu prescriem kinetoterapia numai pe baza plângerilor pacientului.

Orice tratament trebuie să fie precedat de un diagnostic precis, care să permită identificarea adevăratei cauze a bolii. Și deja pe baza datelor obținute, după consultarea cu un medic calificat, se prescriu procedurile necesare, printre care se poate număra și kinetoterapia. Doar un program individual de tratament poate elimina eficient boala în sine și consecințele posibile ale acesteia.

 

 05.06.2019

ALTE MATERIALE

  Octombrie- Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Mamar – importanța investigării periodice a glandei mamare. Anual, în Republica Moldova, circa 900 de femei dezvoltă cancer
Rezultate vizibile imediat, deja după prima procedură, oferind tenului dumneavoastră: Luminozitate și fermitate datorită formulei unice de carbon activ, antioxidanți, peptide și exfolianți; •