Terapia cu ozocherită. Ce presupune această procedură?

Terapia cu ozocherită. Ce presupune această procedură?

Din timpuri străvechi proprietățile vindecătoare ale căldurii au fost folosite pentru a trata o mulțime de afecțiuni. Tot felul de comprese și băi au fost uneori singura și cea mai populară metodă de corectare a sănătății. În zilele noastre terapia cu căldură continuă să fie una dintre cele mai eficiente metode de tratare a răcelilor, a durerilor articulare, a bolilor pielii și ale sistemului reproducător, precum și a altor procese dureroase. Una dintre cele mai confortabile metode de tratare cu căldură este terapia cu ozocherită.

Terapia cu ozocherită este o secțiune a fizioterapiei care combină metode eficiente de terapie prin căldură utilizând ozocherită încălzită.

Ozocherita, denumită și "ceara munților", este o hidrocarbură naturală. Potrivit oamenilor de știință, principiul formării sale în crăpăturile montane este aproape similar cu formarea filoanelor minerale. Compoziția ozocheritei include multe componente benefice pentru organism, care au un efect de vindecare asupra țesuturilor și organelor omului. Punctul de topire ridicat al ozocheritei și conductivitatea termică scăzută contribuie la obținerea unui efect excelent în timpul sesiunilor de terapie prin căldură.

Principalele caracteristici ale ozocheritei includ efectul său antiinflamator, analgezic, antispasmodic și compresiv.

Procedurile de terapie cu ozocherită sunt prescrise pentru astfel de boli precum:
- nevralgie, radiculită, nevrită, diverse afecțiuni ale sistemului nervos;
- boli non-purulente și neinfecțioase ale pielii;
- osteocondroză, miozită, artrită, artroză, bursită și alte afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic;
- ulcer gastric, colită, gastrită, gastroduodenită, distonie intestinală;
- dischinezie biliară, hepatită cronică, colecistită fără pietre;
- prostatită, pielonefrită, urolitiază, uretrită, cistită;
- boli ale bronhiilor, plămânilor și pleurei, diverse patologii ORL;
- scăderea libidoului, sterilitate, dismenoree, adnexită, prostatită;
- piele uscată, reducerea elasticității acesteia.

Având în vedere caracteristicile de încălzire ale ozocheritei, precum și unele contraindicații ale acestei proceduri, terapia cu ozocherită trebuie efectuată numai în centre medicale specializate.

În clinica SANCOS programarea pentru terapia cu ozocherită se face doar după un examen medical preliminar sau în baza recomandărilor medicului curant.

 

03.05.2019

ALTE MATERIALE

Astăzi despre legendarul aparat Laser Lumenis M 22. Acest aparat nu doar promite, el chiar face minuni!   De când a fost procurat în cadrul Clinicii Sancos Laser Lumenis M22, rezultatele pacienților
Scolioza reprezintă o deformare permanentă a coloanei vertebrale, cauzată de o torsiune a vertebrelor. ❗️Netratată la timp, scolioza provoacă dureri acute, afectează funcțiile pulmonare, tulbură