Papiloamele cutanate – ce sunt acestea și de ce trebuie să consulți medicul

Papiloamele cutanate – ce sunt acestea și de ce trebuie să consulți medicul

Fiecare a treia persoană din lume este infectată cu papilomavirus. Nu la toți boala se manifestă atât de evident, dar consecințele unui tratament târziu pot fi de-a dreptul triste. Aceste formațiuni incomode care apar pe piele în diferite locuri provoacă uneori multe inconveniente în viața de zi cu zi, ca să nu mai vorbim de riscurile lor ascunse pentru întregul organism. Diferența dintre formele și dimensiunile acestor formațiuni virale îngreunează uneori actualitatea autodiagnosticării și, ca rezultat, eficacitatea tratamentului.

Papilomavirusul uman poate provoca o serie de boli, inclusiv cancerul de piele.

Papilomavirusurile se răspândesc prin transmiterea de la o persoană la alta, inclusiv prin contact sexual. Răspândirea și dezvoltarea infecției are loc în straturile superioare ale pielii, ca urmare fiind blocate procesele de divizare celulară normală. Formarea papilomului poate fi însoțită de o ușoară senzație de arsură. După o perioadă de timp se formează o formațiune sferică cu o suprafață aspră specifică. Pe piele papilomul este de obicei distins prin culoarea sa închisă, iar dimensiunea sa variază de la 1 mm la 1 cm.

Cele mai frecvente cauze ale infecției cu papilom includ încălcarea regulilor de igienă, vizitele frecvente în locurile publice, precum și contactul personal cu o persoană infectată. Factorii care contribuie la apariția bolii includ:
- situații stresante constante;
- dereglarea nivelurilor hormonale;
- imunitate redusă;
- vicii;
- sarcină;
- oboseală cronică;
- tulburări metabolice.

La bărbați și femei simptomele infecției cu papilom se pot manifesta în moduri diferite.

Doar un specialist poate determina tipul de papilom și poate prescrie o cură de tratament corespunzător. La clinica Sancos tipul de infecție se determină cu ajutorul celor mai moderne echipamente. Pentru eliminarea papilomului este frecvent utilizată metoda chirurgicală. Cu toate acestea, eliminarea nu împiedică posibilitatea reapariției bolii.

În tratamentul papilomavirusului uman anume abordarea integrată este importantă pentru a elimina cauza acestei infecții. Noi recomandăm examinările necesare pacienților noștri, pe baza cărora se prescrie cura de tratament. În unele cazuri, în loc de intervenție chirurgicală, poate fi prescris un tratament medicamentos, care durează până la învingerea completă a virusului. În același timp, viteza și eficacitatea tratamentului depind de cât de repede te adresezi unui medic.

 

03.05.2019

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,