7 examene periodice pe care fiecare femeie ar trebui să le efectueze după 30 de ani

După 30 de ani femeile încep să treacă prin multe schimbări legate de vârstă, care conduc la probleme de sănătate. În acest stadiu nu toate dintre acestea sunt atât de evidente, încât să provoace incomodități vizibile. Cu toate acestea, consecințele pot fi foarte neplăcute și numai examinarea periodică, efectuată la timp de către un specialist, poate preveni apariția acestora.

Mamografia
Nodulii de la nivelul sânilor pot fi un semn de cancer. Acest lucru poate fi determinat cu ajutorul unei mamografii, care este, de fapt, o radiografie a sânilor. Medicii recomandă efectuarea acestui test o dată la un an și jumătate, pentru a identifica o posibilă tumoare într-un stadiu incipient.

Examenul ginecologic
Cu un tratament în timp util se pot vindeca majoritatea afecțiunilor ginecologice. Pentru aceasta este necesar să vizitați periodic ginecologul, lucru care în practică, din păcate, se face destul de neregulat. O vizită la ginecolog ar trebui făcută cel puțin o dată pe an.

Examenul tiroidei
Tulburările primare în funcționarea glandei tiroide sunt similare cu semnele altor boli. Este suficient să faceți o analiză de sânge la hormoni, pentru a determina excesul sau a deficitul acestora. Aceste analize sunt prescrise de medicul endocrinolog.

Examenul pielii
Femeile de peste 30 de ani acordă o atenție deosebită pielii lor, eliminând tot felul de defecte cu ajutorul produselor cosmetice. La această etapă puțini oameni se gândesc la cauzele medicale ale problemelor manifestate. Vizitele regulate la un dermatolog ajută la prevenirea multor procese dureroase și, prin urmare, economisesc bani pe produse cosmetice scumpe.

Examenul tractului gastrointestinal
Problemele tractului gastrointestinal afectează activitatea mai multor organe și sisteme. Este foarte dificil să vindeci boala fără a trata cauza primară. Clinica Sancos folosește cele mai moderne metode pentru diagnosticul și tratamentul bolilor gastrointestinale.

Examenul cardiologic
După 30 de ani este necesar să se facă o vizită la cardiolog cel puțin o dată pe an. Detectarea în timp util a proceselor asociate cu stenocardie, insuficiență cardiacă, aritmie, tromboză și alte afecțiuni cardiace va contribui la prevenirea unor probleme grave de sănătate în viitor.

Verificarea vederii
La femei riscul de boli oculare este mult mai mare decât la bărbați. Utilizarea de telefoane inteligente, computere, televizoare accelerează foarte mult slăbirea vederii. O vizită în timp util la oftalmologul clinicii Sancos vă va permite să preveniți la maxim procesele negative progresive.


Faceți o programare la specialiștii de la clinica de medicină estetică Sancos la numărul de telefon +373 (22) 909 909.

Sancos – sănătatea și frumusețea nu au preț. Aveți încredere în cei mai buni! 

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,