Sfaturile gastroenterologului: cum să ajuți organismul să revină la normal după sărbători?

Mesele bogate ale sărbătorilor de iarnă te fac să îți schimbi radical dieta. În aceste zile se consumă în special o mulțime de alimente grase, dulci și picante. Acestea sunt tradițiile care însoțesc distracția sărbătorilor de iarnă. Adaosul considerabil în greutate, care afectează silueta, este observat, de regulă, mai aproape de zilele lucrătoare.

În timpul sărbătorilor de iarnă puteți adăuga cu ușurință 3-5 kg, iar pentru a scăpa de acestea ați putea avea nevoie de săptămâni întregi de diete și antrenamente.

Curele de detoxifiere pe termen scurt ajută la normalizarea metabolismului. Acestea, de regulă, contribuie puțin la eliminarea depunerilor de grăsime proaspăt acumulate, dar au un efect de întărire asupra întregului organism. Are loc eliminarea excesului de lichid, care se reține în țesuturi din cauza mâncărurilor sărate și picante. Organismul scapă și de reziduurile blocate în intestinul inferior, care sunt o consecință a unei alimentații dezechilibrate, precum și a lipsei de mișcare.

Bineînțeles, cura în sine ar trebui să înceapă treptat. Trecerea bruscă de la mesele de Anul Nou la o alimentație dietetică limitată nu numai că nu aduce efectul dorit, ci și dăunează proceselor metabolice. Perioada de tranziție trebuie să fie de cel puțin o zi sau două înainte de cură și constă în renunțarea la mâncărurile grase, dulci și sărate, precum și reducerea dimensiunilor porțiilor.

Durata curei de detoxifiere este, de obicei, de la 1 la 3 zile. Extinderea acestei perioade implică un risc de formare a unui deficit de nutrienți importanți, ceea ce, la rândul său, contribuie la dezvoltarea distrofiei musculare și a deshidratării. Iar cantitatea de apă consumată în acest caz nu contează – organismului lipsit de o alimentație echilibrată îi este pur și simplu imposibil să o rețină.

Nu utilizați în această perioadă medicamente care nu sunt prescrise de medic și orice aditivi chimici necertificați. În plus, este important ca zilele de detoxifiere să nu fie chiar înainte de a merge la muncă sau, mai ales, în prima zi lucrătoare. Schimbarea atmosferei devenite atât de familiare în timpul sărbătorilor este deja un stres pentru organism. Cel mai bine este, cu o zi înainte de a merge la muncă, să lăsați organismul să se odihnească atât după excese, cât și după restricții.

O cură individuală de detoxifiere care corespunde cel mai bine necesităților organismului poate fi alcătuită de gastroenterologul clinicii Sancos.

Programați-vă pentru o consultație la gastroenterologul de la clinica de medicină estetică Sancos la numărul de telefon +373 (22) 909 909.

Sancos – sănătatea și frumusețea nu au preț. Aveți încredere în cei mai buni! 

ALTE MATERIALE

Astăzi despre legendarul aparat Laser Lumenis M 22. Acest aparat nu doar promite, el chiar face minuni!   De când a fost procurat în cadrul Clinicii Sancos Laser Lumenis M22, rezultatele pacienților
Scolioza reprezintă o deformare permanentă a coloanei vertebrale, cauzată de o torsiune a vertebrelor. ❗️Netratată la timp, scolioza provoacă dureri acute, afectează funcțiile pulmonare, tulbură