Cum să îndepărtezi în siguranță o aluniță și de ce este mai bine să o faci în timpul iernii?

O aluniță este adesea percepută ca un semn special, oferind o notă picantă aspectului exterior. Din acest motiv unele persoane cu alunițe sunt categoric împotriva înlăturării lor. Într-adevăr, o mică pată pigmentară poate conferi aspectului un farmec deosebit. Cele mai multe alunițe nu sunt periculoase, dar numai până în momentul în care se declanșează mecanismul unor schimbări ireversibile.

Sub influența anumitor factori cea mai obișnuită aluniță poate începe să se transforme într-un melanom periculos.

Semnele de începere a transformării unei alunițe pot fi simptome precum:

- întunecarea sau deschiderea la culoare a aluniței;
- asimetrie pronunțată;
- sângerare;
- exfoliere/cojire;
- mâncărime;
- îngroșare;
- căderea părului crescut pe aluniță;
- apariția unei aureole din pete în jurul aluniței.

În cazul în care o aluniță începe să provoace disconfort, aceasta trebuie eliminată imediat!

Vor fi înlăturate în primul rând și acele alunițe care provoacă disconfort zilnic. Acestea includ alunițe sub părul de pe cap, în pliurile pielii, în zona inghinală, pe palme și tălpi. În plus, un disconfort considerabil provoacă alunițele aflate în zonele care vin în contact cu hainele. În mod obișnuit sunt înlăturate și alunițele de dimensiuni mari.

Cel mai ușor este să îndepărtezi o aluniță de dimensiuni mai mici, înainte ca aceasta să înceapă să crească.

În majoritatea cazurilor procesul de înlăturare a unei alunițe este nedureros și nu durează mult. Cu toate acestea, este necesar să-i avertizăm pe cei care au decis să își îndepărteze singuri alunițele. Îndepărtarea unei alunițe de către persoane care nu sunt specialiști în domeniu poate duce la dezvoltarea unor procese inflamatorii complexe, neutralizarea cărora poate dura foarte mult timp. Clinica Sancos folosește cele mai avansate tehnologii pentru îndepărtarea alunițelor, iar alegerea metodei de îndepărtare se face în cadrul unei consultații cu specialistul nostru.

Iarna este într-adevăr anotimpul cel mai potrivit pentru îndepărtarea alunițelor.

Acest lucru nu este legat atât de pregătirea pentru îndepărtare, cât de consecințele procesului dat. Problema este că, sub acțiunea soarelui, țesutul delicat din locul îndepărtării se transformă rapid într-o pată pigmentară. În timpul iernii expunerea la soare este minimă, iar locul îndepărtării se vindecă cu urme minime sau chiar absolut fără ele. În același timp, după o intervenție de îndepărtare a aluniței este recomandabil să se protejeze pielea de ger, cu ajutorul produselor cosmetice speciale.

În cazul în care trebuie să eliminați o aluniță, programați-vă pentru o consultație la clinica de medicină estetică Sancos, la numărul de telefon +373 (22) 909 909.

Sancos – sănătatea și frumusețea nu au preț. Aveți încredere în cei mai buni!

 

ALTE MATERIALE

Astăzi despre legendarul aparat Laser Lumenis M 22. Acest aparat nu doar promite, el chiar face minuni!   De când a fost procurat în cadrul Clinicii Sancos Laser Lumenis M22, rezultatele pacienților
Scolioza reprezintă o deformare permanentă a coloanei vertebrale, cauzată de o torsiune a vertebrelor. ❗️Netratată la timp, scolioza provoacă dureri acute, afectează funcțiile pulmonare, tulbură