Verificați dacă faceți parte din categoria persoanelor care suferă de vene varicoase.


Potrivit cercetărilor Universității Naționale de Cercetări în Medicină din Rusia „N.I. Pirogov”, fiecare a 3-a femeie și fiecare al 5-lea bărbat suferă de vene varicoase pe picioare.

Cu toate acestea, medicii flebologi menționează că atitudinea pacienților față de boala lor este una indiferentă. Atât femeile, cât și bărbații, sunt gata să facă orice, doar pentru a evita vizita la specialist. Orice mijloace sunt binevenite: rochiile lungi, blugii, autobronzantele, pentru a masca venele pronunțate, și, bineînțeles, scuza favorită a tuturor: „Nu am timp!”.

Este această atitudine față de boală una corectă sau merită să ne alarmăm atunci când descoperim că avem vene varicoase? Vom vorbi despre acest lucru și multe altele în articolul nostru.

Etapele de dezvoltare a venelor varicoase

Etapa 1: Senzație de oboseală la nivelul picioarelor în timpul zilei, spre seară o ușoară umflare, iar venele de pe picioare devin vizibile. „Nu-i nimic, va trece. Cu ritmul de viață pe care îl am nici nu este de mirare. Putea fi și mai rău!”, gândesc mulți și își văd mai departe de treburile lor. Iar venele devenite vizibile le ascuns sub haine.

Etapa a 2-a: Acum picioarele se umflă și dor nu numai seara, ci și pe tot parcursul zilei. Din cauza senzațiilor puternice de disconfort, orice activitate fizică este învinsă de dorința de a sta pe canapea și de a nu face nimic. Este afectată capacitatea de muncă și starea de spirit. Între timp, venele de pe picioare devin și mai vizibile, cauzând din ce în ce mai mult disconfort.

Ei bine, aceste simptome indică faptul că venele varicoase au trecut la a doua etapă. Începe afectarea vaselor mai profunde, care nu sunt vizibile ochiului și care lucrează cu un efort crescut.

Dacă ați ajuns la a doua etapă, dar nu vă grăbiți totuși să luați măsuri, vă așteaptă a treia etapă, cu diverse complicații, care vă pun viața în pericol.


Etapa a 3-a: pacientul are diverse complicații: sângerare, cheaguri de sânge, ulcere trofice, mâncărimi ale pielii.

Lupta cu astfel de complicații nu este întotdeauna ușoară – mult mai simplu este să le previi. Pentru aceasta este suficient să vizitați la timp medicul flebolog și să uitați de această problemă pentru totdeauna.

Una dintre metodele cele mai eficiente pentru a trata venele varicoase este astăzi laserul!

Laserul vă permite să eliminați vene varicoase de orice diametru. Pentru un pacient care decide să se trateze în acest fel există un avantaj semnificativ – lipsa durerii! Senzațiile neplăcute atât în timpul procedurii, cât și în timpul perioadei de reabilitare sunt practic excluse. Procedura durează 20-40 de minute și se desfășoară sub anestezie locală. După aceasta pacientul poate pleca imediat acasă.

Principalele avantaje ale tratamentului cu laser a venelor varicoase:

  • lipsa durerii;
  • perioadă scurtă de reabilitare;
  • posibilitatea efectuării procedurii în condiții de ambulatoriu;
  • absența defectelor estetice după procedură;
  • riscul de efecte secundare este minim.

În clinica Sancos, timp de peste 10 ani este folosită cu succes o metodă complexă de tratare a venelor varicoase!

Formele variate de vene varicoase presupun, fără îndoială, o abordare individuală a tratamentului pacienților. De aceea clinica noastră folosește cele mai moderne tehnologii pentru tratarea venelor varicoase.
Pentru a vă înscrie la consultație, dar și pentru întrebări, contactați-ne la numărul de telefon +373 (22) 909 909 sau completați formularul online de pe site-ul nostru.

Sancos – sănătatea și frumusețea nu au preț. Aveți încredere în cei mai buni!

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,