Stimați pacienți ai CME Sancos! În contextul situației epidimiologice actuale și instituirii codului roșu la nivel național, pentru evitarea răspândirii virusului COVID-19, ținem să vă informăm despre măsurile aprobate cu referire la (activitatea clinicii).

Sănătate conform planului: de ce nu se poate de neglijat controlul ginecologic anual?

Sănătate conform planului: de ce nu se poate de neglijat controlul ginecologic anual?

Întrebați-vă: vizitați regulat ginecologul? Un "da" ferm ar însemna că ați scăpat de o serie de probleme de sănătate și v-ați asigurat starea de sănătate și dispoziția bună.

Cu toate acestea, majoritatea femeilor neglijează controlul ginecologic planificat, invocând o serie de scuze: mult de lucru, nu au cu cine lăsa copilul mic, lipsa durerii, precum și frica de vizită la medic!

V-ați regăsit în una din cele enumerate? Atunci vă asigurăm: nici frica de a vizita ginecologul, nici o întâlnire importantă nu merită atitudine neglijentă față de sănătatea feminină și problemele care pot apărea, dacă nu vă adresați specialistului la timp.

Dacă nu vă deranjează nimic, e suficient o dată pe an să treceți un control ginecologic. Este recomandabil să faceți acest lucru în ziua a 7- 12-a a ciclului menstrual.

Cu toate acestea, în cazul unor senzații de disconfort, este necesar să consultați imediat un specialist. Detectarea timpurie a problemei face posibilă prescrierea celui mai eficient tratament.

Procesul de pregătire pentru controlul ginecologic

Cu o zi înainte de examinare se recomandă abținerea de la relații sexuale și, de asemenea, limitarea utilizării supozitoarelor vaginale, a spray-urilor, a pastilelor și a deodoranților.

Pregătiți toate întrebările care vă interesează și prezentați rezultatele examinărilor anterioare.


Etapele efectuării controlului ginecologic

1. Conversația cu ginecologul. Medicul vă va întreba despre starea Dvs. generală. În cazul prezenței unor simptome deranjante, vă va întreba de cât timp aveți aceste simptome și care este natura acestora. Luați aminte. În cabinetul ginecologului nu ezitați să întrebați și să răspundeți detaliat la întrebările specialistului; tocmai o idee clară despre starea Dvs. va permite medicului-ginecolog să vă prescrie un tratament eficient.
2. Examenul glandelor mamare și controlul ginecologic pe scaun. Medicul va examina organele genitale externe, va examina colul uterin, precum și pereții vaginului cu ajutorul unei oglinzi speciale.
Analiza citologică este o parte obligatorie a unui control ginecologic, care ajută la detectarea modificărilor precanceroase la nivelul colului uterin.
3. Rezultate și tratament. În caz de necesitate, se vor prescrie examinări suplimentare, precum este ultrasonografia glandelor mamare, a organelor pelvine, mamografia, analiza sângelui la hormoni.

Luați aminte, că vizitarea regulată a ginecologului este cheia menținerii funcției de reproducere a unei femei și prevenirea bolilor ginecologice.

Programați-vă pentru o consultație la telefonul 022 909 909 sau prin intermediul unui formular online de pe site-ul nostru.

Sancos - sănătatea și frumusețea sunt neprețuite. Aveți încredere în cei mai buni.

ALTE MATERIALE

Este sezonul ideal pentru peelingul glicolic! Stilul de viață își pune amprenta în primul rând pe tenul feței. Desigur că fiecare femeie își dorește un ten curat, luminos și fără imperfecțiuni.
De ce apare cistita? Cistita reprezită cea mai frecvent întâlnită afețiune a tractului urinar. Aceasta poate afecta atât femeile cât și bărbații de orice vârste. Astăzi am decis să vă