Stimați pacienți ai CME Sancos! În contextul situației epidimiologice actuale și instituirii codului roșu la nivel național, pentru evitarea răspândirii virusului COVID-19, ținem să vă informăm despre măsurile aprobate cu referire la (activitatea clinicii).

Puncția glandei tiroide: Indicații pentru efectuare și esența metodei

Puncția glandei tiroide: Indicații pentru efectuare și esența metodei

Glanda tiroidă este un organ mic care îndeplinește cea mai importantă funcție din organism. Cu toate acestea, datorită schimbărilor în situația ecologică și datorită malnutriției, bolile de tiroidă au crescut semnificativ.

Există o serie de factori care stimulează formarea de noduli și chisturi pe glanda tiroidă, factorul de bază fiind deficitul de iod în organism. Glanda tiroidă are nevoie de iod pentru producerea hormonilor esențiali, prin urmare, deficitul acestuia conduce la perturbarea activității acestui organ.

Deficitul de iod nu este unica cauza a dezechilibrului în funcționarea glandei tiroide. Formarea nodurilor este facilitată și de următorii factori:
- ereditate;
- ecologie proastă;
- radiații radioactive.

Indicații pentru efectuarea puncției glandei tiroide:
- Nodulul detectat este mai mare de 1 cm;
- Nodulul detectat este mai mic de 1 cm, dar are contururi neclare;
- Multipli noduli măriți.

Procedura de puncție a glandei tiroide

Puncția glandei tiroide este principala metodă preoperatorie de examinare a nodulilor tiroidieni. Esența metodei constă în următoarele: în nodulul glandei tiroide se introduce un ac fin, cu ajutorul acestuia se extrage o mostră de celule. Pe baza materialului colectat specialistul va determina natura nodurilor pacientului.

În cazul depistării nodulilor sau chisturilor pe glanda tiroidă urmează să vă adresați imediat unui specialist. Din păcate, unii noduli pot fi de natură malignă și se recomandă începerea imediată a tratamentului.

Adresându-vă specialiștilor clinicii Sancos, puteți fi siguri că medicii vor trata cu atenție problema Dvs. și vor oferi cele mai bune soluții pentru fiecare pacient în parte. Anii de experiență și echipamentele medicale moderne fac posibilă identificarea și eliminarea problemei în timp util!

Programați-vă pentru o consultație la telefonul 022 909 909 sau prin intermediul unui formular online de pe site-ul nostru.

Sancos - sănătatea și frumusețea sunt neprețuite. Aveți încredere în cei mai buni.

ALTE MATERIALE

  Experții Sancos explică: cum să vă dați seama că sunteți infectat cu COVID-19? La momentul actual diverse surse răspândesc o mulțime de informații false cu privire la Coronavirus
Consultații online - obține un răspuns clar de la experți! În această perioadă dificilă pentru toți, Clinica Sancos vă pune la dispoziție un nou serviciu – consultație GRATUITĂ online.Puteți