Malatie ginecologică: cauze și diagnostice

Гинекологические заболевания: причины и диагностика1. PATOLOGII ȘI SIMPTOME ALE MALATIILOR

Există 5 simptome principale ale malatiilor, iar prezența a cel puțin 1 dintre ele este deja un argument pentru a se înscrie la un ginecolog.

Eliminările
Acestea apar periodic la toate femeile, iar în unele cazuri sunt considerate chiar și normale. Ca simptom al bolii, ele se transformă, dacă sunt de natură permanentă, în cantități mari și un miros neplăcut, însoțit de durere și mâncărime. În cazul patologiei de eliminare, ele sunt de obicei dense și au o culoare diferită, spre deosebire de cele normale. Prin natura secrețiilor este posibil să se determine în mod independent agentul cauzal al bolii:
- În cazul infecției bacteriene, eliminările vor avea o nuanță verzuie, cu miros de pește;
- În cazul infecției ciupercoase, secrețiilesunt dense, brînzoase;
- În cazul infecției oncologice, eliminările sunt apoase cu un amestec de sânge.
La recepție, specialiștii noștri vă vor întreba când încep eliminările (în ce perioadă a ciclului), care este natura lor (periodică, constantă), dacă există simptome suplimentare (durere, mâncărime, arsură). Deaceea, aveți grijă de corpul dumneavoastră.

Senzații dureroase
În funcție de boală, durerea poate fi de diferite tipuri și intensități:
- bolile inflamatorii sunt semnalate prin dureri dureroase la nivelul abdomenului inferior;
- dacă durerea este acută și paroxistică, se poate vorbi despre ruperea ovarului sau a tubului uterin, răsucirea chistului ovarian sau a sarcinii ectopice;
- în timpul întreruperii sarcinii, durerea va fi cu crampe;
- dacă sunteți trezită de durere dureroasă pe timp de noapte, aceasta poate semnala cancerul de col uterin sau endometrioza genitală.
Merită să acordăm atenți factorului psihologic. Deseori ne confruntăm cu dureri imaginare, atunci când sunt provocate de către pacientul însuși din cauza grijei excesive.

Sângerări, care sunt împărțite în genitale și extragenitale.
Cauzele sângerării genitale sunt:
- dereglări ale funcției menstruale;
- boli inflamatorii;
- noi-formațiuni (miome);
- leziuni ale organelor genitale.

Cauzele hemoragiei extragenitale:
- hipertensiune arterială severă (cel mai adesea la femeile în menopauză);
- otrăvire cu substanțe otrăvitoare;
- boli infecțioase severe (de exemplu, hepatită).

Tulburări asociate ciclului menstrual
În această listă sunt cunoscute PMS (sindrom premenstrual) și dismenoree neplăcută (menstruație dureroasă).
PMS este bine cunoscut atât femeilor, cât și bărbaților care comunică cu ele, și suferă toți totul din această cauză. Aceasta începe cu una sau două săptămâni înainte de începutul sângerării și constă în nervozitate, iritabilitate, depresie, izbucniri emoționale, dureri de cap, umflături, sensibilitate la glandele mamare. Și totul din cauza faptului hormonal. Dacă simptomele nu te deranjează, atunci e bine, altfel trebuie să consultați un doctor.

Dismenoreea este apariția senzațiilor dureroase în timpul sângerării menstruale. Durerea poate fi atât de puternică încât va da dureri în partea inferioară a spatelui și în picioare. În același timp, este de caracter dureros sau spasmolitic. De regulă, astfel de senzații puternice de durere nu sunt normele, așa că, dacă le simțiți, consultați imediat un medic.

2. Diagnostic și tratament

Când vă adresați la clinica noastră, specialistul vă va examina mai întâi, apoi veți avea o conversație - aproximativ conform planului prezentat mai sus. Apoi, va trebui să treceți câteva teste, astfel încât medicul să poată diagnostica corect.

După aceasta, este prescris un tratament strict individual. Afecțiunile inflamatorii nu sunt tratate niciodată prin metode comune și, pentru aceasta, nu există un algoritm clar. Numai o abordare individuală și controlul strict al pacienților care se adresează ne permite să îi ajutăm rapid și eficient.

În clinica Sancos puteți ajunge la consultație în orice mod convenabil: înscrierea prin Internet sau prin telefon +373 (22) 909 909

Sancos – sănătatea și frumusețea sunt neprețuite. Aveți încredere în cei mai buni.

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,