Citiţi sfaturi utile dermatologului clinicii Sancos

Полезные советы врача - дерматолога клиники SancosIarna pentru piele reprezintă testarea la rezistență. Vântul rece de pe stradă, aerul fierbinte, supra-uscat din apartamente și oficii, un stil de viață sedentar - toate acestea nu sunt cel mai bun mod de a influența aspectul exterior. În lunile de iarnă, pielea are nevoie de îngrijire specială.

Utilizați cosmetice de iarnă
Mijloacele universale pentru toate anotimpurile anului nu există, prin urmare, cu atât mai scăzută este temperatura de afară, mai grasă ar trebui să fie crema și invers.

În timpul iernii, cremele trebuie să conțină substanțe care formează o peliculă de protecție și să mențină umiditatea sub piele. Pentru a obține un efect maxim de la cremă, aceasta trebuie aplicată atunci când pielea este udată maxim, adică imediat după spălare. Este important să vă amintiți că aplicarea cremelor și ieșirea rapidă din casă, nu este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru piele. Chiar și o cremă grasă ar trebui aplicată cu 40 de minute înainte de a ieși în stradă pentru a putea crea o peliculă de protecție.

Cu toate acestea, dacă nu trebuie să petreceți mult timp în aer liber, puteți utiliza cu siguranță creme de hidratare estive.

Liniștiți-vă pielea
În timpul iernii, pielea devine mai sensibilă, iar la unele persoane, după spălarea cu apă de la robinet, pot apărea iritații. În acest sens, recomandăm spălarea cu apă fiartă, apoi aplicați o loțiune tonică liniștitoare.

Make up
În frig se recomandă utilizarea cosmeticelor decorative, deoarece protejează pielea de îngheț. Dar există un dezavantaj - acest produs cosmetic înfundă porii și poate provoca erupții cutanate. Prin urmare, pielea dumneavoastră vă va mulțumi că utilizați fond te ten mai dens în cazul în care trebuie să petreceți câteva ore afar. În orice alt caz, puteți să vă păstrați pielea și să nu o încărcați cu baze dense.
O atenție deosebită trebuie acordată buzelor. Este foarte recomandat să nu le lăsați în îngheț fără protecție, astfel încât să le umeziți cu balsam sau cu ruj igienic.

Seara, curățați temeinic pielea
Curățirea pielii în timpul iernii trebuie să fie mai delicată decât în ​​timpul verii. Scrubra trebuie să fie cu particule fine  ce nu vatămă pielea - de exemplu, cu granule de ceară. Poți folosi cel mai delicat. Este mai bine să înlocuiți loțiunea de alcool cu ​​spumă moale sau lapte de curățare. De 2 ori pe săptămână faceți peeling acasă. În cazul în care pielea este uscată, sau o combinată, curățați-o  cu fulgi de ovăz înmuiați în apă fiartă (o lingură se toarnă apă clocotită, se lasă timp de 5-10 minute și se aplică pe față printr-o mișcare circulară). Pentru tenul gras poate fi folosit peeling de cafea (cafea măcinată proaspat cu amestec de smîntînă în raportul 1: 1 și frecați piele timp de 3-4 minute). După curățare, aplicați o cremă intensiv-emolientă sau hidratantă.

Consumați alimete gustoase și în modet corect
Problemele pielii uscate pot fi rezolvate printr-un regim alimentar echilibrat: adăugați la regimul alimentar mai multe alimente bogate in omega-3: pește, legume verzi, fructe proaspete și nuci.

Cu toate acestea, chiar și cu respectarea tuturor recomandărilor, cazurile de probleme ale pielii care nu pot fi soluționate pe cont propriu nu sunt neobișnuite. În acest caz, înscrieți-vă la o consultație cu un dermatolog în clinica Sancos și asigurați-vă că vi se va da sfaturi cu privire la recomandările individuale, după care pielea va străluci de sănătate și frumusețe.

În clinica Sancos puteți ajunge la consultație în orice mod convenabil: înscrierea prin Internet sau prin telefon +373 (22) 909 909

Sancos – sănătatea și frumusețea sunt neprețuite. Aveți încredere în cei mai buni.

ALTE MATERIALE

Astăzi vrem să vă prezentăm doctorul Guzun Eugenia - endocrinolog la clinica Sancos, specializat în diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului endocrin.  dr. Guzun a studiat la Universitatea
Amigdalita nu e o oarecare durere în gât. Cei care suferă de această boală suportă un adevărat chin la fiecare înghițitură. Aceasta este o boală infecțioasă, foarte frecventă la copii,