увеличение голени

Implanturi de gambă

Operaţia este indicată pacienţilor care prezintă deformaţii sau hipoplazie a muşchilor gambei şi, în unele cazuri, când există o diferenţă pronunţată între pulpele picioarelor. Cauza asimetriei pot fi bolile infecţioase suportate, leziunile nervilor, imobilizarea membrului sau particularităţile ereditare.

Este posibilă augmentarea nu numai a suprafeţei posterioare, dar şi lateral-posterioare a gambei. Mărirea poate fi realizată numai pe treimea superioară şi mediană a gambei. Operaţia se efectuează cu anestezie intravenoasă sau în anestezie locală cu administrarea intravenos a sedativelor. Pacientul de cele mai multe ori este aşezat pe burtă. Incizia cu lungimea de 3-4 cm se face în plica poplitee. Implantul se instalează fascia musculară. Plaga se închide în straturi, de regulă, fără drenare. Pansamentul compresiv şi limitarea mişcărilor timp de câteva zile sunt obligatorii.

O particularitate a operaţiei este posibila conturare a protezei la pacienţii slabi şi dureri în timpul mersului în primele săptămâni după operaţie. Conform datelor din lucrările de specialitate inflamaţiile care impun îndepărtarea implantului constituie 1-2%.

În imediata perioadă postoperatorie este obligatorie limitarea mişcărilor şi purtarea lenjeriei de compresie. Durerile în primele zile se pot manifesta în timpul mersului şi la coborârea picioarelor din pat. Poate fi prezent un edem pronunţat. Ameliorarea poate fi atinsă prin repaus cu picioarele ridicate şi analgetice. Senzaţiile negative dispar treptat. Pentru aceasta este necesar o perioada de la 8 la 12 săptămîni. 

Servicii