удаление шрамов, дермабразия, dermabrazie

Dermabraziune - înlaturarea cicatricelor in Chisinau

Cicatricile rezultate în urma unor traumatisme de diferite cauze (răni, operaţii chirurgicale, etc), datorită aspectului inestetic, pot fi o problemă foarte gravă. Desigur, uneori, cicatricile pot fi ascunse, cu uşurinţă, fie că sub haine, fie că prin utilizarea cosmeticii, dar, din păcate, aceste metode nu întotdeauna funcţionează. Deasemenea, cicatricile rezultate în urma diferitelor boli eruptive sau a infecţiilor cutanate apărute în perioada pubertăţii pot avea rezultate similare. De multe ori, în cazul femeilor machiajul nu reuşeşte să mascheze aceste zone, iar în cazul bărbaţilor sunt imposibil de ascuns.

Având o cicatrice urâtă, mulţi oameni se întreabă: Poate oare medicina modernă să rezolve totalmente problema cicatricelor?

În cadrul Clinicii SANCOS in Chisinau, chirurgii plasticieni efectuează dermabraziune operatorii prin tehnici de chirurgie plastică, care se realizează pentru a îmbunătăţi aspectul sau starea unei cicatrice localizată oriunde pe corp, prin minimizarea ei, astfel încât să fie în concordanţă cu tonul şi textura pielii înconjurătoare. Deşi prin dermabraziune se poate ajunge la un rezultat mai plăcut estetic sau se poate îmbunătăţi o cicatrice ce s-a vindecat prost, o cicatrice nu poate fi complet ştearsă. O altă problema de ordin estetic sunt cicatricile posacneice. În prezent, nu există niciun remediu (sub formă de creme sau de unguente), care ar elimina cicatricele rămase în urmă acneei. Cu toate acestea, există o serie de alte metode ale tratamentului, care permit obţinerea rezultatelor foarte bune.

La SANCOS in Chisinau, specialiştii se utilizează metoda de dermabraziune. Această procedua se realizează cu ajutorul unei perii electrice sau cu un sistem de microcristale cu margini neşlefuite care ajută şi la îndepărtarea celulelor moarte. Este un proces destul de agresiv care presupune rotirea periei extrem de rapid, rezultatul fiind regenerarea straturilor superficiale ale pielii.

În funcţie de ce tip de cicatrice aveţi, specialistul de la SANCOS va determina ce tehnici de corecţie sunt potrivite pentru a le îmbunătăţi aspectul. Gradul de îmbunătăţire ce poate fi atins prin corecţia cicatricilor depinde de gradul cicatrizării, de tipul, mărimea şi localizarea cicatricei. În anumite cazuri o singură tehnică, chiar şi ne-chirurgicală, poate oferi o îmbunătăţire semnificativă.

Cu toate acestea, specialiştii de la SANCOS va pot recomandă o combinaţie de tehnici de corecţie a cicatricilor pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Galerie foto pînă şi după dermabraziune

 

Servicii