подтяжка тела, lifting corporal

Lifting corporal / Bodylifting

Numărul de operații bariatrice (pentru scăderea masei corporale) este în continuă creștere. Pacienții, care în urma operațiilor bariatrice sau a unui tratament dietetic și comportamental au pierdut masiv din masa corporala, formează falduri de piele și grăsime, în special în jurul abdomenului, brațelor, feselor, soldurilor şi coapselor. Se constată și o lăsare țesuturilor moi ale feței (ptoza facială), sînii se lasă deasemenea (ptoza mamară). Pe lîngă beneficiile indiscutabile, pe care le are normalizarea masei corporale la pacienții cu obezitate severă, excesele de tegumente destabilizează imaginea de sine dar şi incomodează funcţionarea zilnică normală.

Chirurgia plastică după pierderea masivă în greutate reduce excesul de piele şi grăsime rămase.

Un lifting corporal poate include următoarele zone:

  • Zona abdominală, local sau extinzându-se în lateral şi în spate;
  • Fese, ce pot fi coborâte, aplatizate sau de formă inegală;
  • Coapse, incluzând porţiunea interioară, exterioară, posterioară sau circumferenţial;
  • Braţe – brahioplastie - eliminând surplusul de piele şi întinzând tegumentul.

Când pacientul poate apela la lifting corporal?

  • Dacă aţi suferit o pierdere dramatică în greutate în urmă chirurgiei bariatrice sau a unei diete şi exerciţiu fizic intens;
  • Dacă aveţi pielea lăsată în mai multe zone precum faţă, gât, sâni, braţe, abdomen, spate, fese şi coapse.
  • Doar în cazul, în care greutatea s-a stabilizat după o intervenţie chirurgicală bariatrica, dietă şi exerciţiu fizic. Acest lucru poate fi la 12 luni sau mai mult după pierderea în greutate;

Care sunt avantajele de lifting corporal total?

  • Elimina pielea flască, astfel încât hainele se aşază mai bine pe corp;
  • Elimina excesul de piele care ar putea cauza dureri, erupţii cutanate sau chiar şi infecţii;
  • Îmbunătăţeşte considerabil stimă de sine.

Pacientul trebuie informat de felul cicatricelor reziduale postoperatorii, va trebui să înţeleagă că va rămâne cu ele pentru tot restul vieţii şi să consimtă la această. Trebuie să ştie de asemenea că apare uneori necesitate corectiei acestora, corecţii care pot fi făcut după 6 luni de la operaţie.

Deşi rezultatul liftingului corporal este vizibil aproape imediat, rezultatul definitiv, final este la câteva luni de la intervenţie. Noul contur corporal este relativ permanent atât timp cât persoană îşi menţine constanţa greutatea corpului şi urmează un regim de viaţă sănătos (alimentaţie raţională şi practicarea de activităţi fizice).

Galerie foto pînă şi după lifting corporal

 

Servicii