Cabinet personal

Patlazhan Gennady

SpecialitateaMedic chirurg plastician
CalificareaDoctor în științe medicale

viața clinicii

Specializarea:
Chirurg plastician, doctor în științe medicale, Președinte al Societății Chirurgilor Plasticieni din Ucraina, Fondator al școlii de chirurgie plastică după metodă proprie” PsoPS” și fondator – chirurg principal al Clinicii Patlazhan, Odessa Ucraina.
Membru activ al Societății Internaționale a Chirurgilor Plasticieni (ISAPS) și co-fondator al Societății Chirurgilor Plasticieni din Ucraina (USAPS).
Deține 7 certificate cu drepturi de autor pentru invenții din domeniul rinoplastiei, mamoplastiei și lipofilling-ului.
De-a lungul anilor de practică chirurgicală, a efectuat peste 11.000 de operații de succes în toate domeniile chirurgiei plastice, estetice și reconstructive.

 

Studii:
1988 – 1992 – Școala de medicină №3 din Odessa
1992 – 1998 – Facultatea de Medicină a Institutului Medical Odessa numită după I.I. N.I. Pirogov., Specializare în chirurgie.
1998 – 2000 – Studii postuniversitare prin rezidențiat la Spitalul Clinic Regional Odesa.
În 2000, a finalizat un curs de recalificare de șase luni la Facultatea de Pregătire Avansată și Recalificare Profesională a Specialiștilor în domeniul sănătății de la Academia Medicală de Stat din Iaroslavl sub îndrumarea profesorului K.P. Pshenisnov.
A participat la 67 de forumuri științifice din 29 de țări (SUA, Brazilia, Chile, Africa de Sud, Australia, Japonia, China, India, Turcia, Kazahstan, Armenia, Georgia, Israel, Austria, Belgia, Marea Britanie, Scoția, Germania, Franța, Elveția , Belarus, Moldova, Polonia, Rusia, România, Letonia, Suedia, Grecia, Italia etc).
A făcut prezentări la 41 de conferințe științifice medicale.
Organizator a 17 cursuri internaționale de master class cu prezentare de intervenții chirurgicale live în rinoplastie, mamoplastie și întinerire facială.

Experiența de muncă și realizarile profesionale:
1998 – 2000 – chirurg la Spitalul Clinic Regional Odesa.
2000 – 2005 — Chirurg al Institutului Virtus de Chirurgie Plastică LLC.
2004 – 2013 – Membru cu drepturi depline al Societății Chirurgilor Plastici Estetici și Reconstructivi din Rusia.
2005 – 2015 – Chirurg principal al Institutului Virtus de Chirurgie Plastică LLC.
2006 – 2009 – Asistent al Catedrei de Medicină Plastică și Reconstructivă cu un ciclu de stomatologie generală la Universitatea Națională de Medicină Odesa. Lector la cursurile tematice de perfecționare pentru medici din ciclul: „Chirurgie Plastică și Estetică”.
2006 – 2014 -Secretar General al Societății Chirurgilor Plasticieni din Ucraina.
2007 – Chirurg al proiectului „Fabrica de frumusețe din Ucraina”, care a efectuat toate cele mai complexe operații plastice.
2009 – Organizator al primului curs internaționale de master-class cu transmisie live a intervenției chirurgicale în paralel pe două mese „Soluții alternative în întinerirea facială. Eficiență și siguranță”.
2013 – Organizator al primului webinar de chirurgie plastică cu transmisiune în direct pe chirurgia plastică în Ucraina la cursul internațional de master class: „Rinoplastia deschisă sau închisă. Care metodă e mai eficientă?”.
2014 – 2017 – Vicepreședinte al Asociației Ucrainene a Chirurgilor Plastici Și Esteticieni
2015 –  și-a deschis propria școală de chirurgie plastică, ”Școala Patlazhan”, bazat pe un format complet nou de instruire a medicilor.
2016 – singurul vorbitor din Ucraina la cel de-al 23-lea Congres al Societății Internaționale a Chirurgilor Esteticieni și Plasticieni din Japonia.
Până în 2016 – șef al secției de chirurgie la „Societatea Ucraineană de Medicină Estetică” din momentul înființării acesteia.
2016 – a fondat Clinica Patlazhan de Chirurgie Plastică.
2017 –  a devenit co-fondator al Societății Chirurgilor Plastici Estetici din Ucraina (USAPS).
2018 – a câștigat premiul Stella International Beauty Awards în nominalizarea  „Cel mai bun Chirurg Plastician”.
2018 – singurul speaker din Ucraina în cadrul celui mai mare Congres de chirurgi plasticieni internațional din lume –  ISAPS-Miami-2018.
2021 – singurul speaker din Ucraina în cadrul celui mai mare Congres de chirurgi plasticieni internațional din lume –  ISAPS-Viena-2021.
În 2021 – a fost ales președinte al Uniunii Chirurgilor Plasticieni din Ucraina.
2022 – prezent – medic chirurg plastician CME SANCOS

Activitate științifică:
Interesele sale de cercetare includ chirurgia plastică, estetică și reconstructivă. În special, chirurgia plastică a nasului, a urechilor, abdomenului, șoldurilor, glandelor mamare, întinerirea facială, liposucția, precum și deformările complexe după operația plastică.
Lucrările din domeniul tratamentului chirurgical al complicațiilor de corecție a sânilor efectuate cu ajutorul injecțiilor cu gel de poliacrilamidă (sindromul mamar poliacrilamid) sunt publicate în reviste științifice de top ca World Journal of Surgery and Aesthetic Plastic Surgery, iar  experiența sa de peste un deceniu în tratamentul sindromul mamar poliacrilamid este folosit în prezent de specialiști din întreaga lume.
În 2010 și-a susținut teza de doctor în medicină pe tema „Tratamentul chirurgical al complicațiilor de corecție a sânilor efectuat cu injecții cu gel de poliacrilamidă” obținînd titlul de  Doctor în Științe Medicale în specialitatea chirurgie.
Lucrările sale privind rinoplastia deschisă folosind un lambou musculoaponevrotic (SMAS) au fost prezentate la cel de-al 10-lea Congres al Societății Europene de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Estetică de la Viena și la cel de-al 18-lea Congres ISAPS de la Rio de Janeiro, protejat printr-un brevet și publicat ca un capitol separat în monografia „Inovaţii în chirurgia plastică şi estetică.
O atenție deosebită merită studiile Dlui în domeniul corectării asimetriei glandelor mamare, care au demonstrat că biomecanica dezvoltării ambelor glande mamare după intervenție chirurgicală va fi aceeași, dacă se lasă același volum de țesut al glandei și se pun implanturi identice. Pentru a face acest lucru, corectarea poate fi efectuată prin îndepărtarea unei părți a glandei mamare, care este mai mare, cu instalarea de implanturi identice. Aceste lucrări au fost prezentate la al XXIII-a Congres ISAPS de la Kyoto, la XXVI Congres ISAPS de la Miami, la IMCAS World Congress 2019, iar în 2020 a fost publicat un articol pe această temă în Aesthetic Plastic Surgery Scientific Journal.
Inovațiile lui Gennady Patlazhan în domeniul rinoplastiei, inclusiv folosind un cartilaj și lambou SMAS, mamoplastia, lipofillingul sunt protejate de șapte brevete cu drept de autor.
Este coautor a trei monografii și a peste 40 de articole științifice.

Certificate

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj