Cabinet personal

Reumatolog

Disfuncționalitățile aparatului locomotor, dar și durerile cornice sau acute sunt cele care îi fac cel mai des pe pacienți să apeleze la medicul reumatolog.

Diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sau tulburărilor de funcționalitate ale țesuturilor conjunctive și aparatului locomotor sunt domeniile de aplicare ale specialității medicale de reumatologie.

Afecțiunile reumatologice sunt divizate în câteva categorii, în funcție de cauză.

Cea mai frecventă cauză este cea degenerativă sau de suprasolicitare. În această categorie se regăsesc artrozele, de exemplu gonartroza, coxartroza, spondiloza la nivelul coloanei vertebrale, discopatiile, periartrita scapulohumerală, periartrita coxofemurală, sindromul de tunel carpian, tendinite, tendinoze, bursite, etc.

Bolile autoimune sau autoinflamatorii sunt o altă categorie.

Cea mai frecventă fiind poliartrita reumatoidă. În afară de aceasta mai există grupul spondilartritelor cum ar fi spondilita anchizolantă, artrita reactivă, artrita psoriazică. De asemenea, dintre bolile de țesut conjunctiv mai sunt lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, polimiozita, dermatomiozita și vasculitele.

O altă categorie de afecțiuni musculoscheletale sunt cele de cauză metabolică. În acestea intră osteoporoza sau osteomalacia. De asemenea, merită amintite câteva patologii care sunt destul de frecvente, sunt tot de natură inflamatorie, respectiv artritele cu microcristale, dintre care cea mai frecventă este guta. În afară de aceasta mai există o afecțiune numită pseudogută sau condrocalcinoză.

Apelați cu încredere la specialist, pentru orice problemă reumatologică!

Medicii Departamentului

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon