Cabinet personal

23.01.2024

🌸Astăzi, la Clinica Sancos, aducem în prim-plan o temă crucială: prevenirea can

🌸Astăzi, la Clinica Sancos, aducem în prim-plan o temă crucială: prevenirea cancerului de col uterin. În contextul Săptămânii Internaționale de prevenire a acestei boli (22-31 ianuarie), ne unim forțele sub genericul “Spune Da sănătății tale! Vaccinează-te! Testează-te.”

Cancerul de col uterin este a doua cea mai frecventă cauză de deces în rândul femeilor din Europa de Est și Asia Centrală. În Republica Moldova, aproximativ 300 de femei sunt diagnosticate anual cu această afecțiune.

Totuși, cancerul de col uterin poate fi prevenit! Specialiștii de la Clinica Sancos menționează că este important ca femeile să înțeleaga acest aspect și să interprindă măsurile de prevenție la timp. Iată care sunt cele mai importante:

🔸Vaccinarea la vârsta de 9–14 ani este o modalitate foarte eficientă de a preveni infecția cu HPV, cancerul de col uterin și alte tipuri de cancer legate de HPV
🔸 Screening-ul de la vârsta de 30 de ani (25 de ani la femeile care trăiesc cu HIV) poate detecta boala de col uterin, care, atunci când este tratată, previne și cancerul de col uterin
🔸 La orice vârstă cu simptome sau îngrijorări, depistarea precoce urmată de un tratament prompt de calitate poate vindeca cancerul de col uterin.
🔸 Adoptarea practicilor sexuale sigure

❗️Dragele noastre femei, vă îndemnăm să nu amânați! Programați-vă la o consultație a medicului ginecolog de la Clinica Sancos și efectuați testarea citologică și vaccinarea. Aceste măsuri reprezintă unica armă sigură de luptă împotriva acestei maladii.

Vă aștepăm la noi. Contactați-ne cu încredere!
📞+373 (22) 909 909
📞+373 (22) 909 908
🏢Adresa noastră: bd. Moscova 16

Pentru orice detalii, lăsați-ne un mesaj

  0
   0
   Coșul
   Coșul dumneavoastră este golÎntoarceți-vă la magazin
    Calculate Shipping
    Apply Coupon